۱ نتیجه برای آموزش علوم اعصاب درد
فاطمه سوری، علی یلفانی، محمدرضا احمدی، آزاده عسگرپور،
جلد ۲۳، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: اختلال کنترل حرکتی در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی (NSCLBP) میتواند توزیع فشار کفپایی را دستخوش تغییراتی سازد و بارگذاری ستون فقرات را افزایش و به توسعه NSCLBP منجر شود. هدف مطالعه حاضر تعیین تأثیر افزودن آموزش علوم اعصاب درد بر تمرینات کنترل حرکتی در محیط آب و خشکی بر تقارن توزیع فشار کفپایی در زنان مبتلا به NSCLBP بود.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی، در سال ۱۴۰۳ در دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. تعداد ۶۰ زن مبتلا به NSCLBP بهصورت در دسترس انتخاب و بهطور تصادفی به گروه تجربی و کنترل تخصیص یافتند (۳۰n=). گروه تجربی به مدت ۴ هفته تمرینات کنترل حرکتی در محیط آب و خشکی همراه با آموزش علوم اعصاب دریافت کردند و گروه کنترل مداخلهای دریافت نکردند. شدت درد، ترس از حرکت، و توزیع فشار کفپایی در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون ارزیابی شدند. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آنالیز کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.
یافتهها: مقایسه نتایج بین گروهی نشان داد که تفاوت معناداری در کاهش درد (۰۰۱/۰>P) ، ترس از حرکت (۰۰۱/۰>P) بهبود تقارن توزیع فشار کفپایی در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (۰۰۱/۰>P).
نتیجهگیری: ترکیب آموزش علوم اعصاب با تمرینات کنترل حرکتی در بازه زمانی ۴ هفتهای بهطور معناداری با اندازه اثر متوسط شدت درد و ترس از حرکت را کاهش داد و تقارن توزیع فشار کفپایی را بهبود بخشید. بنابراین، پیشنهاد میشود فیزیوتراپیستها برای توانبخشی بیماران مبتلا به NSCLBP تمرینات مذکور را در نظر بگیرند.
واژههای کلیدی: کمردرد مزمن غیراختصاصی، توزیع فشار کفپایی، کنترل حرکتی، آموزش علوم اعصاب درد، آبدرمانی