جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بیمه سلامت

علی شجاعی، مراد نصری، ابراهیم بابا احمدی،
جلد ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: فرهنگ تجویز و مصرف دارو به عنوان یک کالای استرتژیک که نقش اساسی در اقتصاد و سلامت خانواده و جامعه دارد مسئله مهمی است که باید مد نظر سیاست‌گزاران نظام سلامت قرار گیرد. هدف از انجام این مطالعه بررسی وضعیت تجویز اقلام دارویی در نسخ دفاتر درمانی بیمه‌شدگان اداره کل بیمه سلامت استان کرمان در سال ۹۴-۱۳۹۳ بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی است و جامعه آماری مطالعه شامل تمامی نسخ دارویی بیمه‌شدگان اداره کل بیمه سلامت استان کرمان در سال ۹۴-۱۳۹۳ که توسط داروخانه‌ها به اداره کل ارسال شده را شامل می‌شود. داده‌های موجود در بانک اطلاعات و پردازشگر بیمه سلامت، از استان‌ دریافت و به روش سرشماری و با استفاده از روش‌های آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: قرص‌های متفورمین ۵۰۰ میلی‌گرم، لوزارتان ۲۵ میلی‌گرم، آ‌اس‌آ ۸۰ میلی‌گرم، آتورواستاتین ۲۰ میلی‌گرم، متوپرولول ۵۰‌ میلی‌گرم، گلی‌بنکلامید ۵ میلی‌گرم، آمیلودیپین ۵ میلی‌گرم، نیتروگلیسرین ۶/۲ میلی‌گرم، مترونیدازول ۲۵۰ میلی‌گرم و کلسیم‌دی، ۱۰ قلم داروی شایع استان کرمان در هر دو سال ۹۴-۱۳۹۳ بودند. گروه‌های دارویی ضد فشارخون، مسکن‌ها، ضد دیابت، آنتی‌بیوتیک، ویتامین، کاهنده چربی خون، ضد افسردگی، وازودیلاتور، ضد تشنج و آنتی‌اسید، ۱۰ گروه شایع استان کرمان هستند که در سال‌های ۹۴-۱۳۹۳ در نسخ بیمه‌شدگان بیش از ۶۰ درصد فراوانی داروهای تجویز شده‌ را داشته‌اند.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد کنترل و نظارت تجویز اقلام و گروه‌های دارویی فوق‌الذکر بتواند تأثیر خود را در هزینه‌های دارویی کشور و اقتصاد دارو داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: اقلام دارویی، گروه دارویی، بیمه‌شدگان، بیمه سلامت، استان کرمان


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb