جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای فعالیت استقامتی

راضیه رضایی، محمد فتحی،
جلد ۱۸، شماره ۵ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: فاکتور ۲ افزایش دهنده میوسیت‌های نوع c (MEF۲c) موجب فعال­سازی ژن­های عضله کند انقباض می‌شود که در فعالیت استقامتی نقش دارند. هدف این مطالعه، تعیین اثر یک دوره فعالیت استقامتی شدید بر بیان ژن MEF۲c  در عضله اسکلتی تند و کند انقباض موش صحرایی نر نژاد ویستار است.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر ۱۴ موش صحرایی (۲۴±۲۳۱ گرم) بعد از آشناسازی به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (۷ سر) و تجربی (۷ سر) تقسیم شدند. گروه تجربی یک برنامه استقامتی (۳۰ متر در دقیقه، ۵۰ دقیقه در جلسه، ۶ جلسه در هفته به مدت ۱۴ هفته) را روی تردمیل اجرا کرد. ۴۸ ساعت پس از پایان آخرین جلسه بی‌هوش و تشریح شدند. عضله نعلی (کند انقباض) و عضله بازکننده بلند انگشتان (تند انقباض) خارج و با استفاده از روش واکنش زنجیره پلی‌مراز میزان بیان ژن MEF۲c اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل داده­ها تحلیل شدند.
یافته­ها: بیان ژن MEF۲c در عضله تند انقباض گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی­داری بیش‌تر بود (۰۰۱/۰=p) و بیان ژن MEF۲c در عضله نعلی گروه تجربی نسبت به گروه کنترل پس از ۱۴ هفته فعالیت استقامتی به طور معنی­داری افزایش یافت (۰۲۲/۰=p).
نتیجه­گیری: فعالیت استقامتی شدید موجب افزایش بیان ژن MEF۲c در عضلات اسکلتی تند و کند انقباض می­شود و این تغییر بیان ژن، احتمالاً زمینه کسب خصوصیات استقامتی در هر دو عضله را فراهم می­کند.
واژه­های کلیدی: فعالیت استقامتی، ژن MEF۲C، عضله نعلی، موش صحرایی، عضله بازکننده بلند انگشتان

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb