چکیده
زمینه و هدف: با توجه به نقش بسیار مهم نشریات علمی در انتشار دانش، به ویژه در حوزه سلامت، مدیریت آنها حائز اهمیت است. مطالعه حاضر، با هدف تعیین سرنوشت مقالات مردود شده در بررسی اولیه توسط نشریه علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه پیگیر ( Follow up study )، کلیه مقالاتی که در طی سالهای 1386-1380 در بررسی اولیه نشریه علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مردود شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور تعیین سرنوشت مقالات مردود شده، سه پایگاه دادهای SID ، Magiran و IranMedex با استفاده از عنوان مقاله و نام نویسندگان مورد جستجو قرار گرفتند. اطلاعات جمعآوری شده با استفاده از آزمونهای توصیفی و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در طی سالهای مورد بررسی، 1030 مقاله به دفتر مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ارسال گردیده بود که 512 عدد از آنها (7/49%) در مرحله اولیه بررسی، مردود اعلام شده بودند. از این تعداد، 155 مقاله (3/30%) موفق به چاپ در مجلات دیگر شدند. عنوان 96 عدد (9/61%) از این مقالات، با عنوان ارسال شده به دفتر مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، تفاوت داشت. تاریخ چاپ دوازده عدد (7/7%) از آنها، مربوط به قبل از ارسال به دفتر مجله بود.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه 70% از مقالات مردود شده در بررسی اولیه مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، در سایر مجلات نیز به چاپ نرسیدهاند، میتوان چنین نتیجهگیری کرد که بررسی اولیه مقالات در این مجله به خوبی صورت گرفته است و هیئت تحریریه در این امر موفق عمل نمودهاند.
واژههای کلیدی: سرنوشت، مقالات رد شده، نشریه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |