چکیده
زمینه و هدف: گزارشات اندکی از اثر ضد قارچی کیوی وجود دارد. این مطالعه با
هدف بررسی اثر ضد قارچی کیوی بر روی گروهی از قارچهای ساپروفیت و درماتوفیت
ترایکوفایتون منتاگروفایتیس برای اولین بار در ایران مد نظر قرار گرفت.
مواد و روشها: در یک مطالعه
آزمایشگاهی، سوسپانسیون قارچی حاوی CFU/mL 1×105 از اسپور و سلولهای
مخمری 9 قارچ انتخاب شد و در سرم فیزیولوژی حاوی نیم درصد تویین 80 آماده گردید.
برای تعیین MIC و MFC قارچها نسبت به عصاره الکلی کیوی از رقتسازی سریال در محیط
سابورو دکستروز براث استفاده گردید.کاندیداها و آسپرژیلوسها به ترتیب در دمای 30
و 25 درجه سانتیگراد به مدت 72-24 ساعت قرار داده شدند. جهت آنالیز دادهها از روش t مستقل، کروسکال والیس با سطح معنیداری 05/0p<
استفاده شد.
یافتهها: نتایج حاصل از آزمونهای آماری بین نوع قارچهای مورد بررسی و درصد کاهش رشد
بین ساپروفیتها و درماتوفیت در دو غلظت 10% و20% و در دو ساعت 24 و 48 ساعت اولیه
اختلاف آماری معنیداری نبود. میزان MIC و MFC در قارچهای مورد مطالعه به ترتیب در محدوده
mg/mL
5/7-87/1 و mg/mL 15-75/3 قرار گرفت.
نتیجهگیری: این پژوهش
نشان داد عصاره الکلی کیوی دارای خاصیت ضد قارچی است که این خصوصیت بسته به جنس
قارچ متفاوت میباشد.
واژههای کلیدی: خاصیت ضد قارچی،
ترایکوفایتون منتاگروفایتیس، قارچهای ساپروفیت، کیوی
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |