زمینه و هدف: سرمایه اجتماعی به معنای هنجارها و شبکههایی است که امکان مشارکت مردم در اقدامات اجتماعی را به منظور کسب سود متقابل، فراهم میکند. با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی در مقوله سلامت، این مطالعه با هدف بررسی سرمایه اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام شده است.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع مقطعی میباشد که بر روی 180 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم در رشتههای پزشکی، بهداشت عمومی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، هوشبری و اتاق عمل با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده در سال 1393 انجام شد. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه سرمایه اجتماعی Bullen استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
یافتهها: نتایج بررسی نشان داد که از بین حیطههای سرمایه اجتماعی، بیشترین میانگین مربوط به حیطه «ارتباط با دوستان و خانواده» (56/20±29/56) و کمترین میانگین مربوط به حیطه «مشارکت در فعالیتهای اجتماعی» (39/20±56/41) میباشد. همچنین، سرمایه اجتماعی ارتباط آماری معنیداری با متغیرهای مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، وضعیت تأهل، محل سکونت و وضعیت بومی بودن داشت (05/0>p).
نتیجهگیری: با توجه به این که سرمایه اجتماعی با متغیرهای دموگرافیک و آموزشی ارتباط آماری معنیداری دارد، ممکن است بتوان با مداخلات مناسب توسط افراد و نهادهای ذیربط سعی در افزایش سرمایه اجتماعی نمود.
واژههای کلیدی: سرمایه اجتماعی، دانشجویان علوم پزشکی، پرسشنامه Bullen
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |