جلد 18، شماره 7 - ( 6-1398 )                   جلد 18 شماره 7 صفحات 636-623 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


علوم پزشکی یزد
چکیده:   (3943 مشاهده)
زمینه و هدف: فاضلابهای صنایع غذایی دارای بار آلودگی بالایی می­باشد که در نتیجه مصرف آب در مراحل مختلف، تولید می­گردد. در صورت عدم مدیریت و نظارت کافی بر تصفیه فاضلاب صنایع غذایی، می­تواند به عنوان یک منبع آلاینده محیط زیستی محسوب شود. هدف این مطالعه بهینه‌سازی فرآیند انعقاد و لخته سازی برای تصفیه فاضلاب صنایع غذایی بود.
مواد و روش­ها: مطالعه حاضر از نوع آزمایشگاهی بود. در این مطالعه از سولفات آلومینیوم و پلی‌آلومینیوم کلراید به عنوان منعقدکننده و از پلی‌الکترولیت­های کاتیونی C-270 و آنیونی A-300 به عنوان کمک منعقدکننده استفاده شد. سپس بهینه‌سازی پارامترهای pH (5/10- 5/4)، غلظت منعقدکننده (800-300 میلی­گرم بر لیتر) و کمک منعقدکننده (8-3 میلی­گرم بر لیتر) با محاسبه راندمان حذف کدورت، کل جامدات معلق و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصله با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون آنالیز گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که در pH بهینه برابر با 5/8، غلظت 600 میلی­گرم بر لیتر پلی‌آلومینیوم کلراید در ترکیب با 5 میلی­گرم بر لیتر از پلی‌الکترولیت کاتیونی C-270 راندمان حذف برای کدورت، TSS و COD به ترتیب 75/98، 5/98 و 4/82 درصد بود.
نتیجهگیری: می­توان نتیجه گرفت که فرآیند انعقاد و لختهسازی با استفاده از پلی‌کلرید آلومینیوم و پلی‌الکترولیتهای کاتیونی C-270 کارایی مناسبی در تصفیه پساب با این شرایط را دارد و با کاهش مواد آلی می­تواند به عنوان یک مرحله پیش تصفیه قبل از تصفیه بیولوژیکی به کار رود.
واژه­های کلیدی: بهینه‌سازی، انعقاد، صنایع غذایی، سولفات آلومینیوم، پلی‌آلومینیوم کلراید، پلی‌الکترولیت
متن کامل [PDF 475 kb]   (1763 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5887 مشاهده)  
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1397/6/25 | پذیرش: 1398/1/28 | انتشار: 1398/6/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.