Zareimahmoudabady T, Talebi P, Ehrampoush M, Jalili M. Optimization of Coagulation and Flocculation Process in Wastewater Treatment of the Food Industry: A Laboratory Study. JRUMS 2019; 18 (7) :623-636 URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4437-fa.html
زارعی محمودآبادی طاهره، طالبی پروانه، احرامپوش محمد حسن، جلیلی ماهرخ. بهینهسازی فرآیند انعقاد و لخته سازی در تصفیه فاضلاب صنایع غذایی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1398; 18 (7) :623-636
زمینه و هدف: فاضلابهای صنایع غذایی دارای بار آلودگی بالایی میباشد که در نتیجه مصرف آب در مراحل مختلف، تولید میگردد.در صورت عدم مدیریت و نظارت کافی بر تصفیه فاضلاب صنایع غذایی، میتواند به عنوان یک منبع آلاینده محیط زیستی محسوب شود. هدف این مطالعه بهینهسازی فرآیند انعقاد و لخته سازی برای تصفیه فاضلاب صنایع غذایی بود. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع آزمایشگاهی بود. در این مطالعه از سولفات آلومینیوم و پلیآلومینیوم کلراید به عنوان منعقدکننده و از پلیالکترولیتهای کاتیونی C-270 و آنیونی A-300 به عنوان کمک منعقدکننده استفاده شد. سپس بهینهسازی پارامترهای pH(5/10- 5/4)، غلظت منعقدکننده (800-300 میلیگرم برلیتر) و کمک منعقدکننده (8-3 میلیگرم بر لیتر) با محاسبه راندمان حذف کدورت، کل جامدات معلق و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی مورد بررسی قرار گرفتو نتایج حاصله با استفاده از ضریب همبستگی پیرسونآنالیز گردید. یافتهها:نتایج نشان داد که در pH بهینه برابر با 5/8، غلظت 600 میلیگرم بر لیتر پلیآلومینیوم کلراید در ترکیب با 5 میلیگرم بر لیتر از پلیالکترولیت کاتیونی C-270 راندمان حذف برای کدورت، TSS و COD به ترتیب 75/98، 5/98 و 4/82درصد بود. نتیجهگیری:میتوان نتیجه گرفت که فرآیند انعقاد و لختهسازی با استفاده از پلیکلرید آلومینیوم و پلیالکترولیتهای کاتیونی C-270 کارایی مناسبی در تصفیه پساب با این شرایط را دارد و با کاهش مواد آلی میتواند به عنوان یک مرحله پیش تصفیه قبل از تصفیه بیولوژیکی به کار رود. واژههای کلیدی:بهینهسازی، انعقاد، صنایع غذایی، سولفات آلومینیوم، پلیآلومینیوم کلراید، پلیالکترولیت