|
چکیده
زمینه و هدف: ت مرین ات ایزومتریک به روش سنتی و تمرینات کششی تاکنون برای درمان بیماران با گردن درد مزمن با علت ناشناخته استفاده شدهاند . هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تمرین ات تسهیل عصبی عضلانی یا Neuromuscular Facilitation Exercises ( (NFE بر میزان درد و قدرت عضلات صافکننده و خمکننده گردن و مقایسه آن با تمرین درمانی سنتی یا Traditional Exercise Therapy ( (TET در بیماران با گردن درد مزمن بوده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه بالینی کنترلشده از نوع تصادفی یکسو کور،31 بیمار شامل 16 مرد و 15 زن از کارمند ان دفتری با تشخیص گردن درد مزمن به طور تصادفی در دو گروه درمان ی شامل گروه NFE ( 11 نفر ) و گروه TET ( 10 نفر ) و یک گروه شاهد ( 10 نفر ) قرار گرفتند. بیماران گروه NFE تمرینات تسهیل عصبی عضلانی به روش تحریک حس عمقی گردن و اندام فوقانی و بیماران گروه TET تمرینات درمانی تقویتی و کششی عضلات گردن را به روش سنتی انجام دادند. گروه شاهد یک دفترچه شامل آموزش حفظ وضعیتهای مناسب بدن طی کارهای روزمره را دریافت کردند. قدرت عضلانی گردن به وسیله دستگاه ایزومتر و میزان درد بوسیله روش Visual Analogue Scale (VAS) ارزیاب ی شد.
یافتهها: اختلاف میانگین قدرت عضلات صاف کننده و خمکننده گردن بین قبل و بعد از درمان در گروه NFE 6/2 4 % و 5 / 2 1 % و در گروه TET 8/ 13 % و 1/1 1 % افزایش یافت. کاهش درد در گروه NFE 1/78% و در گروه TET 3/31% بود. در گروه کنترل میزان افزایش قدرت عضلانی عضلات صاف کننده 5/ 1% و خم کننده 6/ 2 % و کاهش درد 9/ 5 % بود .
نتیجهگیری : تمرینات تسهیل عصبی عضلانی به صورت یک روش مؤثر تر در کاهش درد و بازگشت قدرت عضلات نسبت به تمرینات سنتی در بیماران با گردن درد مزمن ظاهر شد . برنامه درمانی تمرینات حس عمقی میتواند یک روش مفید در کاهش ناتوانی بیماران مبتلا به گردن درد مزمن با علت ناشناخته باشد .
واژهها ی کلیدی: تمرین تسهیل عصبی عضلانی، ورزشهای سنتی، در د مزمن گردن
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |