جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اخوی ثمرین

زهرا اخوی ثمرین، شیرین احمدی،
جلد ۱۹، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: ضربه عشقی در دانش­جویان پدیده‌ای رایج است که باعث مسائل و مشکلات تحصیلی و روان‌شناختی در آن‌ها می‌شود. پژوهش حاضر با هدف تدوین مدلی برای پیش­بینی ضربه عشقی بر اساس سبک‌های حل­ مسأله با میانجی­گری انعطاف‌پذیری ‌شناختی در دانش­جویان دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی-همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش­جویان مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در نیم­سال دوم سال­تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ بودند. تعداد ۲۰۰ نفر از این افراد به شیوه نمونه‌گیری هدفمند از بین جامعه آماری فوق انتخاب و به پرسش‌نامه‌های انعطاف‌پذیری ‌شناختی Dennis و همکاران، سبک‌های حل ­مسأله Cassidy و همکاران و ضربه عشقی Rosse و همکاران پاسخ دادند. داده­ها با استفاده از مدل­یابی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد.
 یافته­ها: نتایج نشان داد که ضربه عشقی با انعطاف‌پذیری ‌شناختی (۵۱/۰-=r، ۰۰۱/۰< p) و سبک‌های حل مسأله (۶۴/۰-=r، ۰۰۱/۰< p) ارتباط منفی معنی‌دار دارد. هم­چنین، انعطاف‌پذیری ‌شناختی با سبک‌های حل مسأله (۳۲/۰=r، ۰۰۱/۰< p) ارتباط مثبت معنی‌دار دارد. شاخص­های برازش مدل نیز، تأثیر سبک‌های حل مسأله بر ضربه عشقی را با میانجی­گری انعطاف‌پذیری ‌شناختی تأیید کرد.
نتیجه­گیری: با توجه به نقش سبک‌های حل مسأله و انعطاف‌پذیری ‌شناختی در پیش‌بینی ضربه عشقی از لحاظ کاربردی برگزاری کارگاه­های آموزشی  مبتنی بر کاهش نشانگان ضربه عشقی، آموزش راهبردهای حل مسأله  و مدیریت هیجانات پیشنهاد می­گردد.
­واژه‌های کلیدی: سبک‌های حل مسأله، ضربه عشقی، انعطاف‌پذیری ‌شناختی، دانش­جویان، اردبیل
زهرا اخوی ثمرین، شیرین احمدی، رعنا پورزرگر،
جلد ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: به طور فزآینده‌ای، پرخاشگری سایبری به پدیده رایجی تبدیل شده است که محیط رسانه‌های اجتماعی را فرسایش می‌دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی روابط ساختاری پرخاشگری سایبری بر اساس خودکنترلی با میانجیگری اعتیاد به تلفن همراه در نوجوانان انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی، جامعه آماری شامل دانش‌آموزان پسر مقطع متوسطه دوم شهر اردبیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱ که از این جامعه، به ‌روش نمونه‌گیری در دسترس نمونه‌ای به تعداد ۱۹۰ نفر انتخاب شد و به پرسش‌نامه‌های خودکنترلی، پرخاشگری سایبری و اعتیاد به تلفن همراه پاسخ دادند. داده‌های به ‌دست آمده با استفاده از مدل‌یابی معادلات ساختاری تجزیه ‌و تحلیل شدند.
یافته­ها: نتایج نشان داد که خودکنترلی با مقدار ضریب ۱۵/۰- به صورت مستقیم با پرخاشگری سایبری ارتباط معنادار دارد، هم‌چنین خودکنترلی با مقدار ضریب ۲۵/۰- با میانجی‌گری اعتیاد به تلفن همراه به صورت غیرمستقیم با پرخاشگری سایبری ارتباط معناداری دارد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی با توجه به نتایج پژوهش حاضر، برگزاری کارگاه­های آموزشی جهت آموزش آگاهی اخلاق سایبری، همراه با آموزش خودکنترلی و مدیریت استفاده درست از تلفن‌های همراه پیشنهاد می‌شود.
واژه­های کلیدی: پرخاشگری سایبری، اعتیاد به تلفن همراه، خودکنترلی، نوجوانان

زهرا اخوی ثمرین،
جلد ۲۲، شماره ۸ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: نوجوانی با افزایش شیوع رفتارهای مخاطره‌آمیز سلامتی از جمله مصرف مواد و رفتار پرخاشگرانه همراه است. پژوهش حاضر با هدف تعیین مدل معادلات ساختاری نقش نظارت ضعیف والدین در پیش­بینی گرایش نوجوانان به رفتارهای پرخطر با نقش میانجی جو مدرسه انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی می­باشد و جامعه آماری شامل دانش‌آموزان پسر مقطع متوسطه دوم شهر اردبیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱ که از این جامعه، به ‌روش نمونه‌گیری در دسترس نمونه‌ای به تعداد ۲۵۵ نفر انتخاب شد و به پرسش‌نامه‌های رفتارهای پرخطر، جو مدرسه و نظارت ضعیف والدین پاسخ دادند. داده‌های به ‌دست آمده با استفاده از مدل‌یابی معادلات ساختاری تجزیه ‌و تحلیل شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که نظارت ضعیف والدین با مقدار ضریب ۱۰/۰ به صورت مستقیم با رفتارهای پرخطر ارتباط معنادار دارد (۰۰۱/۰>P). هم­چنین، نظارت ضعیف والدین با مقدار ضریب ۱۲/۰ با میانجی‌گری جو مدرسه به صورت غیرمستقیم با رفتارهای پرخطر ارتباط معناداری دارد (۰۰۱/۰>P).
نتیجه­گیری: به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که نظارت ضعیف والدین به صورت مستقیم و غیرمستقیم با میانجی‌گری جو مدرسه، با گرایش نوجوانان به رفتارهای پرخطر ارتباط معنادار دارند. از لحاظ کاربردی طراحی مداخلات روان‌شناختی مؤثر برای پیش­گیری و کاهش رفتارهای پرخطر نوجوانان با محتوای آموزش به والدین جهت بهبود نظارت آن‌ها و آموزش به نوجوانان جهت رعایت هنجارهای اجتماعی در مدارس، توسط روان­شناسان و مشاوران مدارس پیشنهاد می­گردد.
واژه­های کلیدی: جو مدرسه، رفتارهای پرخطر، نظارت ضعیف والدین، نوجوانان
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb