جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای لری پور

عذرا عظیمی، مرضیه لری پور، تابنده صادقی،
جلد ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده


چکیده
زمینه و هدف: یائسگی یکی از بحران‌های زندگی هر زن می‌باشد که در طی این زمان اکثر زنان علائم جسمی ‌و روانی همراه با تغییرات خلقی را تجربه می‌کنند. عوارض هورمون درمانی برای این علائم، علاقه به درمان‌های جایگزین غیر هورمونی را افزایش داده است. در این میان گیاهان فیتواستروژنی جایگاه خاصی دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر کوهش سیاه ( Cimicifuga racemose) بر علائم یائسگی انجام شد.
مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی ۸۶ زن یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان در سال ۱۳۹۴ که بر اساس روش تصادفی ساده در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند، انجام شد. مداخله با قرص روکشدار سیمی‌فوگل حاوی ۵/۶ میلی­گرم ریشه خشک گیاه کوهش سیاه ساخت شرکت گل دارو به مدت ۸ هفته انجام شد و گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکردند. داده‌ها با استفاده از فرم ویژگی‌های فردی و پرسش­نامه MRS Menopause Rating Scale)) قبل از مداخله، ۴ و ۸ هفته بعد از مداخله جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های t مستقل و آنالیز واریانس دو طرفه با اندازه­گیری‌های مکرر انجام شد.
یافته‌ها: میانگین و نمرات مقیاس یائسگی در گروه کوهش سیاه و گروه کنترل قبل از مداخله به ترتیب ۶۱± ۰۲/۱۹ و ۴۴/۱۰ ± ۷۷/۱۹ بود که اختلاف آماری معنی­داری مشاهده نشد. این میزان ۴ هفته بعد از شروع مداخله به ترتیب ۸۶/۵±۰۹/۱۳ و ۸۸/۷ ± ۶۲/۲۰ و ۸ هفته بعد از مداخله به ترتیب ۱۳/۵ ± ۰۹/۱۰ و ۵۷/۸ ± ۶۶/۲۱ بود که اختلاف آماری معنی‌داری بین گروه مداخله و کنترل وجود داشت (۰۵/۰p<).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد کوهش سیاه در کاهش علائم یائسگی مؤثر بوده و می‌تواند به عنوان یک داروی جایگزین در کسانی که قادر به هورمون درمانی نبوده یا تمایلی به استفاده از این روش ندارند، مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: علائم یائسگی، کوهش سیاه، سیمی‌فوگل
 


اعظم حیدرزاده، مه لقا دهقان، مرضیه لری پور، کرشناس سهیلا قنبری،
جلد ۲۰، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره تأثیرات منفی بر روی کارآیی فردی و اجتماعی افراد مبتلا دارد. طبق مرور پیشینه انجام شده تغذیه میتواند نقشی اساسی در شیوع و شدت سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره داشته باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط الگوی تغذیه دانشجویان دختر با سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه انجام شد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه­ توصیفی، ۳۱۴ نفر از دانشجویان دختر گروه­های علوم پزشکی رفسنجان در سال ۱۳۹۷ به صورت سهمیه­ای شرکت داشتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک و پرسشنامه غربالگری علائم قبل از قاعدگی (Premenstrual Symptoms Screening Tool) و مقیاس سنجش دیسمنوره جمع­آوری شد. اطلاعات پس از جمع‌آوری وارد نرم­افزار SPSS نسخه ۱۸شده و سپس با استفاده از ضریب همبستگی Pearson آنالیز شدند.
یافته‌ها: میانگین مصرف مواد غذایی مختلف در روز ۱۶/۱۶۶۴±۲۱/۳۲۰۸ گرم، نمره سندرم پیش از قاعدگی ۹۹/۱۰±۶۷/۲۷ و دیسنموره ۳۷/۲±۴۷/۵ بوده است. از میان گروه­های مختلف غذایی تنها بین مصرف لبنیات و سندرم پیش از قاعدگی ارتباط ضعیف، معکوس و معنی‌داری وجود داشت (۰۰۵/۰=p ۱۶۴/۰-= .r). همچنین هیچ ارتباط معنی‌داری بین نمره دیسمنوره با الگوهای غذایی وجود نداشت.
نتیجه­گیری: با افزایش مصرف لبنیات توسط دانشجویان دختر، سندرم قبل از قاعدگی در این دانشجویان کاهش می‌یابد که با توجه به ضعیف بودن این ارتباط در مطالعه حاضر نیاز به پژوهش‌های بیش‌تر در این زمینه وجود دارد.
واژه­های کلیدی: سندرم پیش از قاعدگی، دیسمنوره، تغذیه، دانشجویان

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb