اعظم حیدرزاده، مه لقا دهقان، مرضیه لری پور، کرشناس سهیلا قنبری،
جلد ۲۰، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
چکیده
زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره تأثیرات منفی بر روی کارآیی فردی و اجتماعی افراد مبتلا دارد. طبق مرور پیشینه انجام شده تغذیه میتواند نقشی اساسی در شیوع و شدت سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره داشته باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط الگوی تغذیه دانشجویان دختر با سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، ۳۱۴ نفر از دانشجویان دختر گروههای علوم پزشکی رفسنجان در سال ۱۳۹۷ به صورت سهمیهای شرکت داشتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک و پرسشنامه غربالگری علائم قبل از قاعدگی (Premenstrual Symptoms Screening Tool) و مقیاس سنجش دیسمنوره جمعآوری شد. اطلاعات پس از جمعآوری وارد نرمافزار SPSS نسخه ۱۸شده و سپس با استفاده از ضریب همبستگی Pearson آنالیز شدند.
یافتهها: میانگین مصرف مواد غذایی مختلف در روز ۱۶/۱۶۶۴±۲۱/۳۲۰۸ گرم، نمره سندرم پیش از قاعدگی ۹۹/۱۰±۶۷/۲۷ و دیسنموره ۳۷/۲±۴۷/۵ بوده است. از میان گروههای مختلف غذایی تنها بین مصرف لبنیات و سندرم پیش از قاعدگی ارتباط ضعیف، معکوس و معنیداری وجود داشت (۰۰۵/۰=p ۱۶۴/۰-= .r). همچنین هیچ ارتباط معنیداری بین نمره دیسمنوره با الگوهای غذایی وجود نداشت.
نتیجهگیری: با افزایش مصرف لبنیات توسط دانشجویان دختر، سندرم قبل از قاعدگی در این دانشجویان کاهش مییابد که با توجه به ضعیف بودن این ارتباط در مطالعه حاضر نیاز به پژوهشهای بیشتر در این زمینه وجود دارد.
واژههای کلیدی: سندرم پیش از قاعدگی، دیسمنوره، تغذیه، دانشجویان