۱ نتیجه برای انسجام روانی
اردشیر هلاکویی، ارمین محمودی، علیرضا ماردپور،
جلد ۲۲، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: زنان در آستانه طلاق در معرض مشکلات روانشناختی قرار دارند. این پژوهش با هدف پیشبینی بهزیستی روانشناختی و انسجام روانی بر اساس ذهنآگاهی و راهبردهای تنظیم هیجان با نقش میانجی تابآوری زنان در آستانه طلاق شهر اصفهان در سال ۱۴۰۲ انجام گرفت.
مواد و روشها: پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان در سال ۱۴۰۲ بود که با روش نمونهگیری در دسترس، تعداد ۳۰۲ نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. شرکتکنندگان به پرسشنامههای راهبرد تنظیم هیجان Gross وJohn ، پنج وجهی ذهنآگاهی (Five-faceted mindfulness questionnaire; FFMQ) Bather، بهزیستی روانشناختی Ryff، انسجام روانشناختی Flensburg-Madsen و تابآوری Connor و Davidson پاسخ دادند. دادهها با استفاده از آزمون همبستگی Pearson و مدلسازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین ذهنآگاهی (۰۰۱/۰>P، ۷۴/۰=β)، راهبردهای تنظیم هیجان (۰۳۳/۰=P، ۱۱/۰=β) و تابآوری (۰۰۱/۰>P، ۳۶/۰=β) با بهزیستی روانشناختی؛ بین ذهنآگاهی (۰۰۱/۰>P، ۱۳/۰=β)، راهبردهای تنظیم هیجان (۰۰۱/۰>P، ۵۶/۰=β) و تابآوری (۰۰۱/۰>P، ۳۹/۰=β) با انسجام روانی؛ بین ذهنآگاهی (۰۲۸/۰=P، ۰۶/۰=β) و راهبردهای تنظیم هیجان (۰۲۲/۰=P، ۴۵/۰=β) با تابآوری رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین ذهنآگاهی، راهبردهای تنظیم هیجان با بهزیستی روانشناختی و انسجام روان با نقش میانجی تابآوری رابطه مثبت و معنادار مشاهده شد (۰۵/۰>P).
نتیجهگیری: به نظر میرسد تابآوری در رابطه بین ذهنآگاهی و راهبردهای تنظیم هیجان با بهزیستی روانشناختی و انسجام روانی زنان در آستانه طلاق نقش مهمی دارد. پیشنهاد میشود با برگزاری کلاسهای آموزش خانواده، در افزایش بهزیستی روانشناختی، انسجام روانی و تابآوری زنان تلاش شود.
واژههای کلیدی: بهزیستی روانشناختی، انسجام روانی، ذهنآگاهی، هیجان، تابآوری، زنان