جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای خرده نشانگان افسردگی- خودکشی

سلیمان احمدبوکانی، حسین قمری، دکتر احمد رضا کیانی، علی رضایی شریف،
جلد ۲۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: ناامیدی، تعلق‌پذیری و احساس سربار بودن یک عامل خطر مهم برای میل به خودکشی است. بنابرین هدف مطالعه حاضر تعیین تعامل ناامیدی، تعلق‌پذیری خنثی و احساس سربار بودن بر ایده و رفتار خودکشی است.
مواد و روش ­ها: روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مدل­یابی بود. جامعه پژوهش شامل تمامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی[j۱]  در سال تحصیلی ۱۳۹۹ بود که تعداد ۶۵۰ نفر به شیوه نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت آنلاین به پرسش­نامه­های ناامیدی، ایده خودکشی، رفتار خودکشی و نیاز­های بین فردی پاسخ دادند. داده­ها با استفاده از آزمون­های آماری همبستگی Pearson و Hayes' macro PROCESS تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که ناامیدی منفی با تعلق­پذیری (۴۵/۰=r، ۰۰۱/۰>P)، احساس سربار بودن (۳۷/۰=r، ۰۰۱/۰>P)، ایده (۳۲/۰=r، ۰۰۱/۰>P) و رفتار خودکشی (۲۶/۰=r، ۰۰۱/۰>P) ارتباط مثبت و معنی­دار دارد. ناامیدی مثبت هم با تعلق‌پذیری (۳۲/۰=r، ۰۰۱/۰>P)، احساس سربار بودن (۳۷/۰=r، ۰۰۱/۰>P)، ایده (۲۵/۰=r، ۰۰۱/۰>P) و رفتار خودکشی (۲۶/۰=r، ۰۰۱/۰>P) ارتباط مثبت و معنی­دار دارد. هم­چنین نتایج، تعامل ناامیدی، تعلق‌پذیری خنثی و احساس سربار بودن بر ایده و رفتار خودکشی را تأیید کرد.
نتیجه­ گیری: به طور کلی این مطالعه از نظریه بین فردی و تعامل بین ناامیدی و تعلق­پذیری خنثی و احساس سربار بودن در مورد ایده و رفتار خودکشی خودکشی حمایت می­کند. براساس یافته­های حاضر پیشنهاد می­شود که برای کاهش ایده و اقدام به خودکشی با برگزاری دوره­های آموزشی مهارتی و انگیزشی، امیدواری را در افراد بالا برد.
واژه­ های کلیدی: ناامیدی، خرده نشانگان افسردگی- خودکشی، رفتار خودکشی، ایده خودکشی، دانشجویان
 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb