جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای داروهای اعصاب و روان

مصعب قادری، مرتضی نصیری، فریبا جمشیدی‌فر، مهرانگیز شکفته،
جلد ۱۳، شماره ۵ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: هوش هیجانی، نوعی پردازش اطلاعات هیجانی و عاطفی است که افراد را در برابر استرس محافظت می‌نماید و به سازگاری و تطابق بهتر کمک می‌کند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط هوش هیجانی با مصرف الکل، سیگار و داروهای اعصاب و روان در دانشجویان می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی به روش نمونه‌گیری تصادفی چند مرحله‌ای بر روی ۷۴۰ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی، آزاد و ملی جیرفت در سال ۱۳۹۲ انجام شد. اطلاعات از طریق پرسش‌نامه محقق ساخته و پرسش‌نامه استاندارد هوش هیجانی Brad Berry-Graves جمع‌آوری و با آزمون‌های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، مجذور کای و رگرسیون استدلالی تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: میانگین نمره هوش هیجانی کل ۲۶/۱۰±۴۴/۷۳ و میزان مصرف داروهای اعصاب و روان، الکل و سیگار به ترتیب ۸/۱۳%، ۸/۱۰% و ۷/۵% بود. آزمون t رابطه معکوس و معنی‌داری بین مصرف داروهای اعصاب و روان و سیگار با هوش هیجانی کل (به ترتیب ۰۴۹/۰=p و ۰۰۴/۰=p)، مقیاس‌های خود آگاهی (به ترتیب ۰۰۳/۰=p و ۰۰۱/۰=p) و آگاهی اجتماعی (به ترتیب ۰۱۴/۰=p و ۰۰۱/۰=p) نشان داد، در حالی که تنها بین مقیاس آگاهی اجتماعی و مصرف الکل رابطه معنی‌داری مشاهده شد (۰۳۷/۰=p).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج که نشان داد بین هوش هیجانی و مصرف داروی‌های اعصاب و روان، سیگار و الکل رابطه منفی و معکوسی وجود دارد، رشد و پرورش هوش هیجانی برای پیشگیری از مصرف مواد راهکاری مناسب محسوب می‌شود که می‌تواند به بهزیستی فرد و جامعه کمک کند.

واژه‌های کلیدی: هوش هیجانی، الکل، سیگار، داروهای اعصاب و روان، دانشجویان



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb