جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای رویدادهای استرس زا

رضا عبدی، غلامرضا چلبیانلو، راضیه پاک،
جلد ۱۷، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: سیستم بازداری رفتاری (BIS) موجب افزایش برانگیختگی، فراخوانی حالات عاطفی اضطراب و تجربه عواطف منفی می­شوند و به نظر می رسد افرادی که سیستم بازداری فعال دارند، در مواجهه با حوادث استرس­زا، دچار اضطراب بیشتر می­شوند. از طرفی در معرض زندگی پر­استرس بودن می­تواند عملکردهای گوناگون دستگاه ایمنی را تضعیف نماید. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش سیستم های مغزی/ رفتاری(BIS/BAS)، رویدادهای استرس­زای زندگی و دوره بیماری در پیش­بینی شدت علائم بیماری در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) در شهر شیراز انجام شد.
مواد و روش­ها: طرح پژوهش حاضر به روش توصیفی و جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به MS شهر شیراز در نیمه اول سال ۱۳۹۴ بود، که ۱۶۲ بیمار به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. از پرسشنامه­­های پنج عاملی Jackson، مقیاس رویدادهای استرس­زای زندگی و مقیاس حالت ناتوانی گسترده (ٍEDSS) به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین±انحراف معیار)، آزمون ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون سلسله مراتبی، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: براساس نتایج بدست آمده، BIS (۰۰۱/۰>p)، رویدادهای استرس‌زای زندگی (۰۰۱/۰>p) و دوره بیماری (۰۰۱/۰>p)، تأثیر معنی‌داری بر نمره­ی شدت گستردگی ناتوانی بیماری MS دارند.
نتیجه‌گیری: آن­چه از یافته­ها بر می­آید حاکی از نمره بالای BIS در تعامل با رویدادهای استرسزای زندگی در طی دوران بیماری است؛ برخی تدابیر روان­شناختی اضطراب ناشی از برخورد با رویدادهای استرس­زای زندگی را کاهش می­دهد و گامی مؤثر در ارتقاء سلامت روان بیماران است.
کلید واژه‌ها: مولتیپل اسکلروزیس، سیستم­های مغزی/ رفتاری، رویدادهای استرس زا، مدت بیماری، شیراز

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb