جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای همدان

جواد ترکمان، مجید معتمد زاده، سید قوام الدین عطاری، قدرت اله روشنایی،
جلد ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده


چکیده
زمینه و هدف: حمل و جا‌به‌جایی دستی بار، یکی از چند عامل ایجادکننده اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار در صنعت ساختمان‌سازی است و باعث ایجاد مشکل جدی با پیامدهای بزرگ اقتصادی می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین نیروی وارد بر کمر هنگام جا‌به‌جایی دستی بار در کارگران ساختمان‌سازی انجام شده است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در بین ۱۰۰ کارگر ساختمان­سازی شهرستان همدان در سال ۱۳۹۴ که وظیفه حمل و جا‌به‌جایی بار را بر عهده داشتند انجام گرفت. در مجموع، ۹۵۵ مشاهده مستقیم و غیرمستقیم، در چهار وظیفه و در پنج کارگاه ساختمان‌سازی با استفاده از روش Utah ارزیابی گردید. برای تحلیل داده‌ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک­طرفه استفاده شد.
یافته‌ها: مقدار نیروی وارد شده بر کمر کارگر با ۷۰۰ پوند استاندارد مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت حرفه‌‌ایNational Institute for Occupational Safety and Health; NIOSH) ) مقایسه شد. نیروی فشاری وارد بر کمر (Fc) در تمام کارگران کمتر از حد مجاز بود. مقایسه میانگین مقدار نیروی وارد بر کمر کارگران در سطوح وظایف مختلف، نشان داد تفاوت معنی‌داری بین آن‌ها وجود ندارد (۴۲۳/۰p=).
نتیجه‌گیری:‌‌‌ بــر اســاس یافته‌هــای ایــن مطالعــه می‌تــوان گفــت کارگران ساختمان­سازی با عوامل خطری که باعث وارد شدن فشار بر دیسک مهره‌های L۵/S۱ کمر می‌شوند، مواجهه داشتند. استفاده از روش Utah به عنوان یک ابزار ساده و سریع غربال‌گری کمی، جهت بر‌آورد نیروی وارد بر کمر در وظایف حمل بار مفید می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: کارگران ساختمان‌سازی، ارگونومی، Utah، پوسچر، همدان


مهران فرهادی، حسین محققی، کامبیز کریمی،
جلد ۱۸، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: از آن جایی که خودتنظیمی‌انگیزشی (Motivational self-regulation) یکی از راهبردهای پراهمیت یادگیری خودتنظیمی‌است. توانایی دانش‌جویان در مواجهه با چالشهای انگیزشی در فعالیت‌های تحصیلی و اصرار به انجام آن ها تأثیر مهمی‌بر روی یادگیری آن ها دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر، تعیین ساختار عاملی فرم کوتاه مقیاس خودتنظیمی‌انگیزشی در دانش‌جویان بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش توصیفی حاضر، جامعه آماری شامل کلیه دانش‌جویان دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۱۳۹۶ بود که از بین آنها تعداد ۴۶۱ نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند. موارد مقیاس پس از ترجمه به فارسی به‌صورت نسخه ۱۲ گویه‌ای در اختیار دانش‌جویان قرار گرفت. برای تعیین عامل‌های مقیاس از تحلیل عاملی اکتشافی با روش عامل یابی مؤلفه اصلی و چرخش واریماکس و برای تأیید فاکتورها از تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، دو عامل تنظیم انگیزش و قدرت اراده را استخراج کرد که مقدار آلفای کرونباخ برای هر کدام از عامل ها به ترتیب ۸۰/۰، ۷۲/۰ و برای کل مقیاس، ۸۶/۰ به دست آمد. که در مجموع ۱۴/۵۰ درصد از واریانس کل را تبیین کردند. نتایج تحلیل عامل تأییدی نیز رابطه معنی‌دار بین متغیرهای آشکار (گویه‌ها) و سازه های نهفته (فاکتورها) را تأیید کرد (۰۰۱/۰P<). در نتیجه می‌توان گفت که ساختار ۲ عاملی از برازش مناسبی در نمونه ایرانی برخوردار است.
نتیجه‌گیری: فرم کوتاه مقیاس خودتنظیمی‌انگیزشی از ساختار عاملی مناسبی برخوردار است. بنابراین استفاده از این ابزار در تحقیقات آینده مورد حمایت و قابل اعتماد است.
واژه‌های کلیدی: خودتنظیمی‌انگیزشی، راهبردهای خودتنظیمی، ساختار عاملی، همدان
 
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb