جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای هیجان­خواهی

مرجان فتحی، حسن احدی، فرهاد جمهری، مریم کلهرنیا گل کار،
جلد ۱۸، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: اعتیاد به الکل هزینه­های سنگینی را به سازمان­های بهداشتی تحمیل می­کند. مولفه­ی تاب ­آوری به عنوان یک عامل محافظ در میزان گرایش به مصرف الکل می‌باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین هیجان­خواهی و مصرف الکل با میانجی­گری تا­ب­آوری در جوانان ۴۰-۲۴ ساله شهر تهران انجام گرفت.
مواد و روش­ها: این مطالعه توصیفی، در قالب نمونه­ گیری خوشهای دو مرحله ای انجام شد و به صورت نمونه­گیری در دسترس، ۴۱۰ نفر از  افراد ۲۴ تا ۴۰ سال مطابق با ملاک‌های ورود و خروج در سال ۱۳۹۶ در شهر تهران انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامههای شناسایی اختلالات مصرف الکل، هیجان­خواهی Zuckerman و تاب­آوری Conner-Davidson بود که شرکت‌کنندگان به صورت تصادفی آن‌ها را تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و مدل­یابی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته­ها حاکی از وجود رابطه معکوس بین هیجان خواهی، تاب آوری و تمامی مولفه‌های آنها بود. همچنین بین هیجان خواهی با مصرف الکل رابطه مستقیم و بین تاب آوری با مصرف الکل رابطه معکوس وجود داشت.
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج، مولفه‌های هیجان خواهی و تاب آوری، میزان مصرف الکل را در افراد تحت تأثیر قرار می‌دهد. بر این اساس می­توان از طریق مهارت آموزی و افزایش تاب­آوری، هیجان­خواهی بالا را تا میزان زیادی کنترل نمود و از آن طریق تا حد امکان میزان مصرف و سوءمصرف الکل را مدیریت کرد.
واژه­های کلیدی: مصرف الکل، تاب­آوری، هیجان­خواهی، جوانان


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb