جلد 11، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 44-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi Z, Hadavi M, Rezaeian M. The Impact of Motivation on English Language Acquisition among Medical and Dentistry Students at Rafsanjan University of Medical Sciences. JRUMS 2012; 11 (1) :35-44
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1295-fa.html
هاشمی زهرا، هادوی مریم، رضائیان محسن. بررسی نوع انگیزه یادگیری زبان انگلیسی در دانشجویان پزشکی و دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1391; 11 (1) :35-44

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1295-fa.html


چکیده:   (17286 مشاهده)

  زمینه و هدف: انگیزه، متغیری است که در مقوله یادگیری از آن به عنوان یک رکن اساسی یاد می‌شود. صاحبنظران، آن را به دو گونۀ‌ انگیزه یک‌پارچه (Integrative) و انگیزه ابزاری (Instrumental) طبقه‌بندی می‌کنند. در این مطالعه، انگیزه‌ دانشجویان رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در یادگیری زبان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفته است.

  مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1388 انجام شد و کلیه دانشجویان رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که در مقطع علوم پایه مشغول به تحصیل بودند (200 نفر)، مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسش‌نامه استاندارد انگیزه‌های یادگیری و نگرش Gardner بود. اطلاعات با استفاده از آزمون‌های توصیفی و تحلیلی از جمله t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته‌ها: از دانشجویان مور د بررسی، 5/35% در رشته دندان‌پزشکی و 5/64% در رشته ‌پزشکی تحصیل می‌کردند. از این تعداد، 8/44% پسر و 2/55% دختر بودند. میانگین کلی نمره بدست آمده از بررسی سؤالات مربوط به سنجش انگیزه‌های یک‌پارچه (83/3) و ابزاری (21/4)، به ترتیب نشان‌دهنده انگیزه زیاد و خیلی زیاد دانشجویان در یادگیری زبان انگلیسی بود. مقایسه میانگین کلی نمرات انگیزه‌های یک‌پارچه و ابزاری، تفاوت معنی‌داری بین این دو انگیزه نشان نداد.

  نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان‌دهنده انگیزه بالای دانشجویان پزشکی و دندان‌پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان در یادگیری زیان انگلیسی، و افزایش این انگیزه در طول دوران دانشگاه نسبت به دوران دبیرستان می‌باشد . لذا بایستی دانشجویان را با برنامه‌ریزی صحیح در جهت یادگیری بیشتر، یاری نمود.

  واژه‌های کلیدی: انگیزه یکپارچه، انگیزه ابزاری، زبان دوم، زبان انگلیسی، دانشجویان

متن کامل [PDF 274 kb]   (3246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1390/12/24 | انتشار: 1391/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb