چکیده
زمینه و هدف: انگلهای لیشمانیا، در صورت فعال شدن ماکروفاژها قابل فاگوسیت شدن میباشند، این سازوکار با تولید رادیکالهای فعال اکسیژن و نیتریکاکساید قابل انجام است، که از طریق ایمونومدولاتورها صورت میگیرد. دراین مطالعه، تأثیر عصاره آبی سیر بر سلولهای J774 آلوده به انگل لیشمانیا ماژور و بیان ژنهای iNOS و IFN γ مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی سلولهای J774 با پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا ماژور (MRHO/IR/75/ER) مجاور شدند. پس از 72 ساعت، به سلولهای آلوده شده، عصاره سیر در 5 غلظت، 25/9، 5/18، 37، 74 و 148 میلیگرم بر میلیلیتر اضافه شد، سپس پرولیفراسیون سلولی با آزمون MTT بررسی شد. پس از 72 ساعت از مجاورت سلولهای J774 آلوده به انگل با IC50 سیر، سوپ سلولی جمعآوری شد. RNA توتال این سلولها استخراج و توسط آزمایش Reverse transcription polymerase chain reaction بیان ژنهای IFN γ و iNOS بررسی گردید. از نمونه تیمار نشده با عصاره سیر به عنوان کنترل استفاده شد. تمامی نتایج طی 3 مرحله با آزمون آماری t-student تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: غلظت IC50 عصاره سیر 37 میلیگرم بر میلیلیتر بود. بیان ژنهای IFN γ و iNOS با روش RT-PCR نشان داد عصاره سیر با IC50 موجب افزایش بیان ژنهای iNOS و IFN γ در سلولهای J774 آلوده به لیشمانیا ماژور میشود.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت سایتوکاینهای ایمنی سلولی در توسعه و ایجاد پاسخهای ایمنی سلولی و با توجه به یافتههای فوق، این فرضیه که احتمالاً اثر سیر بر ایمنی سلولی ناشی از افزایش سیتوکاین INF γ و فعال شدن ژن iNOS است، تأیید میشود.
واژههای کلیدی: عصاره آبی سیر، ژنهای iNOS و IFN γ ، لیشمانیا ماژور، رده سلولی J774
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |