جلد 5، شماره 2 - ( 3-1385 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 102-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahi H, Rezazadeh Zarandi E. Antagonistic Effects of Lactobacillus against Helicobacter pylori in a Gel Stabilized Glucose - Gradient System. JRUMS 2006; 5 (2) :97-102
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-160-fa.html
عبداللهی دکتر حمید، رضازاده زرندی ابراهیم. بررسی اثرات بازدارندگی لاکتوباسیلوس بر علیه هلیکوباکتر پیلوری در شرایط گرادیان گلوکز و اکسیژن در سیستم ژلی تثبیت شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1385; 5 (2) :97-102

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-160-fa.html


چکیده:   (16616 مشاهده)

 

 

چکیده

  زمینه و هدف : هلیکوباکتر پیلوری باکتری خمیده‌ای است که می‌تواند در مخاط معده مستقر و برای سال‌ها در آن جا باقی بماند و عفونت‌های مختلفی چون زخم معده و اثنی‌عشر ایجاد ‌کند. ام ر و ز ه برای درمان عفونت‌های آن از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌گردد ولی راه‌کارهای درمانی دیگری نیز مطرح شده که از آن جمله استفاده از ارگانیسم‌های زنده پروبیوتیک چون لاکتوباسیلوس‌ها می‌باشد. بنابراین در این پژوهش، اثرات بازدارندگی دو گونه از جنس لاکتوباسیلوس بر روی رشد هلیکوباکتر پیلوری در شرایط برون‌تنی و در کشت مختلط مورد بررسی قرار گرفت.

  مواد و روش‌ها: در این پژوهش از سیستم تثبیت ژلی دارای دو فاز: جامد ] 10 میلی‌لیتر محیط Peptone Yeast extract Saltsolution همراه با 5/1% آگار و 2% گلوکز [ در زیر و دیگری نیمه جامد (10 میلی‌لیتر محیط فوق همراه با 75/0% آگار و 107×5/1 باکتری در میلی‌لیتر محیط کشت) در رو، داخل لوله‌های 30 میلی‌لیتری در پیچ‌دار استفاده شد. هر یک از لاکتوباسیلوس‌ها و هلیکوباکتر پیلوری به تنهایی و هم‌چنین مختلط در محیط نیمه جامد کشت شدند و پس از انکوباسیون در ºC 37 در زمان‌های مختلف از لایه نیمه جامد با چوب پنبه سوراخ‌کن نمونه تهیه و جمعیت هر باکتری، جذب نوری، pH و غلظت گلوکز محیط در سطوح مختلف اندازه‌گیری گردید.

یافته‌ها: باکتری‌های مورد بررسی در این سیستم در طول لایه نیمه جامد در مکان‌های خاصی رشد متراکم داشتند که به صورت نوار رشد آشکار شد. وض ع یت ظاهری رشد ( نوارهای رش د )،‌ شمارش جمعیت باکتریایی، ج ذ ب نوری و pH در کشت م خ تلط هلیکوباکتر پیلوری با لاکتوباسیلوس پلنتاروم با کشت خالص لاکتوباسیلوس پلنتاروم مطابقت داشت ول ی در مورد کشت مختلط هلیکوباکتر پیلوری و لاکتوباسیلوس کازئی این گونه نبود بلکه شبیه کشت خالص هلیکوباکتر پیلوری بود. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصله، مشخص شد لاکتوباسیلوس پلنتاروم رشد هلیکوباکتر پیلوری را در کشت مختلط مهار می‌کند که احتمالاً به علت تولید اسید‌های آلی چون اسید لاکتیک و باکتریوسین‌ها می‌باشد ولی لاکتوباسیلوس کازئی قادر به مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری نمی‌باشد. بنابراین لاکتوباسیلوس پلنتاروم در شرایط برون‌تنی (محیط کشت مختلط) اثر بازدارندگی بر رشد هلیکوباکتر پیلوری دارد و می‌تواند کاندیدای مناسبی جهت اهداف پروبیوتیکی در بررسی‌های درون‌تنی بر علیه هلیکوباکتر پیلوری باشد.

  واژه‌های کلیدی: هلیکوباکتر پیلوری، لاکتوباسیلوس، پروبیوتیک، زخم معده، زخم اثنی‌عشر

متن کامل [PDF 354 kb]   (3758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انگل شناسي
دریافت: 1385/7/4 | انتشار: 1385/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb