جلد 8، شماره 3 - ( 9-1388 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 172-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadnia Ahmadi M, Khaksari Haddad M, Najafipour H, Saberi Kakhaki A, Nakhaie N, Abbasi R. The Effect of Co-administration of Aquous Extract of Bunium Persicum and Endurance Training on Plasma Lipids in Hypercholesterolemic Male Mice. JRUMS 2009; 8 (3) :159-172
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2917-fa.html
محمدنیا احمدی محسن، خاکساری‌حداد محمد، نجفی‌پور حمید، صابری‌کاخکی علیرضا، نخعی نوذر، عباسی رضا. اثر توأم تمرین استقامتی و عصاره آبی زیره کوهی بر چربی‌های پلاسما در موش‌های سوری نر هیپرکلسترولمیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1388; 8 (3) :159-172

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2917-fa.html


چکیده:   (4324 مشاهده)

gte vml 1]>

 

AWT IMAGEچکیده

زمینه و هدف: مطالعات موجود اثر توأم تمرین استقامتی و مصرف عصاره آبی زیره کوهی بر چربی‌های پلاسما را در موش‌های نر سالم مورد بررسی قرار داده‌اند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین استقامتی بر لیپیدها و لیپوپروتئین‌های پلاسما در موش‌های سوری نر هیپرکلسترولمیک پس از مصرف عصاره آبی زیره کوهی است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی بر روی 60 سر موش سوری نر هیپرکلسترولمیک که به 4 گروه حلال، تمرین استقامتی، زیره کوهی و تمرین استقامتی+ زیره کوهی تقسیم شدند، انجام شد. برنامه تمرینی به مدت 6 هفته (5 روز در هفته و به مدت 40 دقیقه در روز با سرعت 18 متر بر دقیقه) انجام شد. عصاره آبی زیره کوهی در همان مدت و به میزان 8/0 میلی‌گرم محلول در 4/0 میلی‌لیتر آب مقطر) تجویز گردید که در گروه‌های زیره کوهی و تمرین استقامتی+ زیره کوهی به طریق گاواژ مصرف شد. متغیرهای تری‌گلیسرید (TG)، کلسترول تام (TCHDL-c، LDL-c و وزن بدن قبل و در پایان دوره اندازه‌گیری شدند. داده‌ها با استفاده از روش آماری ANOVA One-way مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که 6 هفته تمرین استقامتی توأم با مصرف عصاره آبی زیره کوهی، باعث کاهش معنی‌دار غلظت TC (پیش‌آزمون 08/37±7/297، پس‌آزمون 8/30±1/146 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر، 019/0=p) و LDL-c (پیش‌آزمون 4/14±8/151، پس‌آزمون 7/8±12/0 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر، 001/0p=) شد. از سوی دیگر مصرف عصاره آبی زیره کوهی، به افزایش معنی‌دار HDL-c منجر شد (پیش‌آزمون 1/12±9/75، پس‌آزمون 9/17±9/119 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر، 003/0p=). هم‌چنین نتایج این پژوهش نشانگر عدم تغییر معنی‌دار وزن بدن در گروه تمرین استقامتی+ زیره کوهی بود.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهند که اجرای این برنامه، به طور معنی‌داری کلسترول و لیپوپروتئین‌های پلاسما را تحت تأثیر قرار داده، بنابراین ممکن است جهت پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی - عروقی مفید باشد.

واژه‌های کلیدی: تمرین استقامتی، عصاره زیره‌ کوهی، لیپوپروتئین‌های پلاسما، لیپیدها، موش سوری

متن کامل [PDF 2062 kb]   (1804 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: 1394/7/8 | پذیرش: 1394/7/8 | انتشار: 1394/7/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb