جلد 4، شماره 1 - ( 6-1384 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saalabian M, Moslemi D, Larizadeh M, Mosallaee A, Omidvary S, Mohammadianpanah M, et al . The Results of Radiotherapy Versus No Radiotherapy of Internal Mammary Chain in Breast Cancer: the Results of 14 Years Therapy . JRUMS 2005; 4 (1) :1-8
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3-fa.html
ثعلبیان دکتر محمد جواد، مسلمی دکتر داریوش، لاری‌زاده دکتر محمد حسن، مصلایی دکتر احمد، امیدواری دکتر شاپور، محمدیان‌پناه دکتر محمد، و همکاران.. نتایج پرتو درمانی در مقابل عدم پرتو درمانی زنجیره پستانی داخلی در سرطان پستان: نتایج 14 سال درمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1384; 4 (1) :1-8

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3-fa.html


چکیده:   (17740 مشاهده)

 

خلاصه

سابقه و هدف: در مورد درمان انتخابی گرههای لنفی زنجیره پستانی داخلی در بیماران مبتلا به سرطان پستان اختلاف نظر وجود دارد. در کارآزماییهای قبلی، پرتو درمانی این گرهها مفید نبوده است، اما نتایج مثبت کارآزماییهای اخیر که پرتودرمانی گره‌های منطقهای را پس از ماستکتومی بررسی کردند، باعث توجه مجدد به این درمان شد. هدف این بررسی گذشتهنگر بررسی نتایج این درمان در بیماران سرطان پستان که تحت ماستکتومی و پرتو درمانی قرار گرفتند، بود.

مواد وروش‌ها: این مطالعه بر اساس پرونده‌های 215 بیمار که از سال 1366تا 1380 تحت ماستکتومی رادیکال تعدیل یافته و پرتودرمانی قرار گرفته بودند، انجام شد. میانگین زمان پیگیری بیماران 74 ماه بود. همه این بیماران شیمی درمانی و پرتودرمانی منطقهای (فوق ترقوه، زیر بغل همراه یا بدون زنجیره پستانی داخلی) دریافت کرده بودند. دریافت یا عدم دریافت پرتو درمانی زنجیره پستانی به خاطر تغییراتی بود که در روش‌های درمانی در طول این مدت اتفاق افتاده بود. به منظور بررسی نتایج، بیماران به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که پرتو درمانی زنجیره پستانی دریافت کرده بودند (120 بیمار) و گروهی که تحت چنین درمانی قرار نگرفته بودند (95 بیمار). سپس زمان بقا 5 ساله بدون بیماری و میزان متاستاز و عود موضعی- منطقهای در این دو گروه محاسبه شد. به منظور تعیین گروهی که ممکن است از این پرتو درمانی سود ببرند متاستاز در دو گروه بر اساس سن، محل تومور، مرحله بیماری و وضعیت گره لنفی زیر بغل نیز بررسی شد.

یافته‌ها: در گروهی که تحت پرتو درمانی زنجیره پستانی قرار گرفته بودند، متاستاز دور دست و عود موضعی- منطقهای به ترتیب در 35 درصد (42 بیمار) و 3/8 درصد (10 بیمار) موارد اتفاق افتاده بود و در گروه دیگر این ارقام به ترتیب 9/38 درصد (37 بیمار) و 3/7 درصد (7 بیمار) بود. زمان بقا 5 ساله بدون بیماری در این دو گروه به ترتیب 57 درصد و50 درصد بود، اما هیچ کدام از این اختلاف‌ها معنیدار نبود. در بیماران مرحلهШa ، در گروهی که تحت درمان زنجیره پستانی قرار گرفتند، متاستاز در 2/38 درصد بیماران و در گروه دیگر در 6/84 درصد بیماران وجود داشت (001/0p<). این ارقام در بیمارانی که تومور آنها در نیمه داخلی پستان بود به ترتیب 8/42 و 75 درصد بود (001/0p<). در بقیه زیر گروه‌ها تفاوت معنی‌داری در این مورد دیده نشد.

نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه چنین استنباط می‌شود که پرتو درمانی زنجیره پستانی داخلی در بیماران مبتلا به سرطان پستان فایدهای ندارد و این در مان فقط در بیماران با مرحله بالا و تومور‌های نیمه داخلی پستان باید به کار رود.

واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، زنجیره پستانی داخلی، پرتو درمانی

متن کامل [PDF 283 kb]   (3110 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انكولوژي
دریافت: 1384/8/10 | انتشار: 1384/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb