Hesampour A, Mohandesi N. Purification of Fungal Laccase from Trametes and Characterization of Recombinant Laccase Physicochemical Properties: A Laboratory Study
. JRUMS 2018; 17 (6) :511-522
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-4153-fa.html
حسام پور اردشیر، مهندسی نوشین. خالصسازی آنزیم لاکاز قارچ Trametes و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی لاکاز نوترکیب: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1397; 17 (6) :511-522
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4153-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده: (3591 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: لاکازها یکی از اصلی ترین پروتینها با قابلیت کاتالیز اکسیداسیون ترکیبات فنولی میباشند که بهعنوان بیوکاتالیست در بیوتکنولوژی جهت رنگ بری و رنگ زدایی در صنایع رنگ، سمزدایی در محیط زیست، شفافسازی آب میوهها در صنایع غذایی کاربرد دارند. هدف از این پژوهش، تولید لاکاز نوترکیب، خالصسازی با بازده بالا و تعیین خصوصیات بیوشیمیایی و کینتیکی لاکاز تخلیص شده میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، لاکاز نوترکیب قارج ترامتوس که در میزبان مخمری به شکل خارج سلولی، بیان شده است. طی چندین مرحله با استفاده از روشهای اولترافیلتریزاسیون و کروماتوگرافی به روش ژل فیلتریزاسیون تخلیص شد و کارآیی روند تخلیص تعیین و پس از تعیین وزن مولکولی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی لاکاز نوترکیب بررسی و میزان پایداری حرارتی آنزیم تعیین شد. تمامی آزمونها با انجام حداقل 3 تکرار و احتساب میانگین و انحراف از معیار انجام گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد لاکاز با موفقیت و بازده 67/5 برابر با حفظ 7/49 درصد فعالیت آنزیمی تخلیص شد و وزن مولکولی لاکاز نوترکیب 65 کیلودالتون تعیین شد. دما و pH بهینه لاکاز تخلیص شده به ترتیب C°60 و 8/4 تعیین شد. خصوصیات کینتیکی آن نیز تعیین شد. بررسی پایداری دمایی لاکاز نوترکیب نشان داد که لاکاز پایداری بالایی در برابر حرارت دارد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که روش کروماتوگرافی ژل میتواند روشی کارآمد جهت خالصسازی لاکاز نوترکیب با حفظ خصوصیات آنزیمی و پایداری حرارتی بالا باشد، بهطوریکه لاکاز نوترکیب تخلیص شده با بازده بالا و حفظ فعالیت میتواند در صنایع دارویی، نساجی، محیط زیست و غذایی و سمزدایی محیط زیست، کاربرد داشته باشد.
واژههای کلیدی: خالصسازی، آنزیم لاکاز، قارچ Trametes ،خصوصیات فیزیکوشیمیایی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ميكروبيولوژي دریافت: 1396/11/10 | پذیرش: 1397/3/22 | انتشار: 1397/7/23