جلد 3، شماره 2 - ( 3-1383 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 95-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademi Kalantari K. The Role of Pretibial Muscles in the Motor Control of Quadriceps at Different Positions of the Knee and Hip Joints in Human. JRUMS 2004; 3 (2) :87-95
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-46-fa.html
خادمی کلانتری خسرو. نقش عضلات قدامی ساق پا در کنترل حرکتی عضلات چهار سررانی در وضعیت‌های مختلف مفاصل زانو و ران در انسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1383; 3 (2) :87-95

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-46-fa.html


چکیده:   (18269 مشاهده)

 

خلاصه

سابقه و هدف: فعالیت حرکتی در عضلات ناشی از تداخل تحریکاتی است که از سیستم عصبی مرکزی و محیطی به نخاع میرسند. این تداخل، که عمدتا در محل نورونهای واسطه مشترک اتفاق میافتد، باعث میشوند که فعالیت عضلانی به نحوی تنظیم گردد که برآورده کننده نیازهای حرکتی باشد. تحریک آورانهای گروه I وII  در عصب پرونئال مشترک در انسان باعث یک رفلکس چند سیناپسی در عضلات چهارسررانی میگردد. نورونهای واسطه در این مسیر رفلکسی محلی برای تداخل مسیرهای متعدد نزولی و صعودی دیگر میباشند. در این مطالعه حاضر الگوی تغییرات این رفلکس در وضعیتهای مختلف مفاصل زانو ‌و ران در ۱۴ داوطلب ‌مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روشها: تحریکات الکتریکی تک پالس با شدت 5/1 برابر آستانه حرکتی در عضله قدامی ساق پا و طول موج
ms2/0 به عصب پرونئال مشترک اعمال و پاسخهای حرکتی در الکترومیوگرام عضله رکتوس فموریس همان سمت در حین انقباض ارادی و در وضعیت‌های مختلف مفصل زانو و ران ثبت گردید. تغییرات اندازه رفلکس فوق در شدتهای مختلف انقباض عضله رکتوس فموریس نیز در دو وضعیت o۱۸۰وo۱۳۰زانو مورد بررسی قرار گرفت.

یافتهها: اندازه رفلکسهای مشاهده شده افت بارزی را به دنبال خم شدن زانو و باز شدن مفصل ران از خود نشان دادند. هم‌چنین ارتباط مستقیم و معنیداری بین شدت انقباض عضله رکتوس فموریس و بزرگی رفلکس در وضعیت باز شدگی کامل زانو مشاهده شد، در حالی که این ارتباط در وضعیت خمیده زانو وجود نداشت.

نتیجهگیری: نتایج حاصل نشاندهنده وجود یک اثر مهاری قوی بر روی رفلکس فوق می‌باشد که احتمالاً ناشی از کشیده شدن و تحریک دوکهای عضلانی در عضلات چهار سر رانی میباشد. این اثر مهاری به نظر در سطح سیناپس ما قبل نهایی عمل میکند.

واژههای کلیدی: رفلکس CPQ، خم شدن زانو، عضلات باز کننده زانو، عضلات قدامی ساق پا

متن کامل [PDF 345 kb]   (4254 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توانبخشي و فيزيوتراپي
دریافت: 1384/9/16 | انتشار: 1383/3/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb