Kaeidi A, Rahmani M, Hassanshahi J. The Protective Effect of Carvacrol and Thymol as Main Polyphenolic Compounds of Thyme on Some Biologic Systems in Disease Condition:
A Narrative Review. JRUMS 2020; 19 (1) :81-96
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-5045-fa.html
کائیدی آیت، رحمانی محمدرضا، حسن شاهی جلال. نقش حفاظتی کارواکرول و تیمول به عنوان پلی فنولهای اصلی گیاه آویشن بر برخی سیستمهای بیولوژیک در شرایط بیماری: یک مرور روایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1399; 19 (1) :81-96
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5045-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان
چکیده: (4187 مشاهده)
چکیده
گیاه آویشن (Thyme) یکی از اعضای خانواده نعناع است که به عنوان یک گیاه دارویی معطر چند ساله همیشه سبز در نظر گرفته میشود. کارواکرول (Carvacrol) و تیمول (Thymol) به عنوان دو ترکیب فنولی مهم موجود در گیاه آویشن شناخته شدهاند. کارواکرول و تیمول به عنوان مواد آنتیاکسیدان، ضد استرس اکسیداتیو و ضد التهاب قوی شناخته شدهاند. همچنین اثرات حفاظت نورونی، کبدی و کلیوی این مواد پلی فنولیک در مدل بیماریهای مختلف مشخص شده است. علاوه بر این، کارواکرول تجمع پلاکتی را مهار میکند و قادر است که مسیرهای سیگنالینگ درگیر در التهاب و پرولیفراسیون سلولی را نیز تعدیل کند. نقش حفاظتی کارواکرول و تیمول در بعضی از دستگاههای بدن از جمله سیستم تنفس، گوارش و غدد نیز گزارش شده است. در مطالعه مروری حاضر، نقش حفاظتی کارواکرول و تیمول به عنوان ترکیبات اصلی گیاه آویشن بر سیستمهای مختلف بیولوژیک در مدل بیماری مورد مطالعه قرار گرفته است.
واژههای کلیدی: آویشن، کارواکرول، تیمول، آنتیاکسیدان، اثر حفاظتی
نوع مطالعه:
مقاله مروري |
موضوع مقاله:
فيزيولوژي دریافت: 1398/8/24 | پذیرش: 1398/10/25 | انتشار: 1399/2/3