چکیده
زمینه و هدف: توسعه حرفهای اعضاء هیئت علمی، از جنبههای بهبود کیفیت دانشگاهی است و در نظام آموزشی یکی از عوامل مؤثر در ارتقاء کیفیت و توانمندسازی اعضاء هیئت علمی است. هدف پژوهش حاضر، تعیین نیازهای اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بهکارگیری رویکرد توافق سنج میباشد.
مواد و روشها: پژوهش توصیفی حاضر به صورت سرشماری بر روی 57 نفر از اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1397 با هدف شناسایی نیازها در پنج حیطه نیازهای پژوهشی، آموزشی، مهارتها و توانمندیهای فردی، فناوری اطلاعات و ارزشیابی و نیازهای مدیریتی و اجرایی با بهکارگیری تکنیک دلفی در سه راند انجام شد. نتایج با محاسبه میانگین، انحراف معیار، میانه در قالب جداول جداگانه درج و اولویت نیازها در هر حیطه مشخص گردید.
یافتهها: مهمترین نیازها در پنج حیطه شامل آشنایی با نگارش مقالات به زبان انگلیسی، جستجو در منابع الکترونیکی و پایگاههای اطلاعاتی، آشنایی با شیوههای نوین تدریس در کلاس، اصول و شیوههای یادگیری، آشنایی با دورههای آموزش زبان Speaking، آشنایی با فن ترجمه، روشهای تحلیل و معادلات ساختاری با لیزرل و AMOS، نرم افزارهای تحلیل پژوهشهای کیفی، و همچنین آشنایی با مهارتهای ارتباطی و نحوه مدیریت کلاس بود.
نتیجه گیری: بر اساس نیازهای فوق، طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامههای آموزشی توسط مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان پیشنهاد میگردد.
واژه های کلیدی: نیاز، نیازسنجی، رویکرد توافق سنج، تکنیک دلفی، اعضاء هیئت علمی، رفسنجان
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |