جلد 19، شماره 5 - ( 5-1399 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 484-463 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sosani Gharibvand Z, Alizadeh Behbahani B, Noshad M, Jooyandeh H. Investigation of the Functional Groups of Bioactive Compounds, Radical Scavenging Potential, Antimicrobial Activity and Cytotoxic Effect of Callistemon Citrinus Aqueous Extract on Cell Line HT29: A Laboratory Study. JRUMS 2020; 19 (5) :463-484
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5180-fa.html
سوسنی غریبوند زهره، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، جوینده حسین. بررسی گروه‌های عاملی ترکیبات زیست‌فعال، توانایی رادیکال گیرندگی، فعالیت ضدمیکروبی و اثر سمیت سلولی عصاره آبی گیاه شیشه‌شور (Callistemon citrinus) بر رده سلولی HT29: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1399; 19 (5) :463-484

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5180-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده:   (2443 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: کاربرد گسترده داروهای‏ شیمیایی جهت درمان و کنترل بیماری‌های مزمن و عفونی و هم­چنین سرطان‌ کولون سبب افزایش تقاضا برای مواد دارویی و نگه­دارنده طبیعی و ایمن شده است. بنابراین هدف از این پژوهش تعیین گروه‌های عاملی ترکیبات تشکیل دهنده، میزان فنول و فلاوونوئید کل، ﺗﻮاﻧﺎیﯽ رادیﮑﺎل ﮔﯿﺮﻧﺪﮔﯽ، فعالیت ضدمیکروبی و برهم­کنش عصاره آبی شیشه‌شور (Callistemon citrinus) با آنتی­بیوتیک­های رایج درمانی و اثر سمیت سلولی آن بر رده سلولی HT29 بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، حضور گروه‌های عاملی ترکیبات تشکیل دهنده عصاره آبی شیشه‌شور با کمک Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) بررسی گردید. ﺗﻮاﻧﺎیﯽ ﮔﯿﺮﻧﺪﮔﯽ رادیﮑﺎل­های آزاد، میزان فنول و فلاوونوئید کل، فعالیت ضدمیکروبی و برهم­کنش عصاره آبی شیشه‌شور با آنتی­بیوتیک­های کلرامفنیکل و جنتامایسین و میزان زنده ­مانی رده سلولی HT29 تحت غلظت‌های مختلف عصاره با آزمون MTT (3-[4, 5-dimethylthiazol-2-yl]-2, 5 diphenyl tetrazolium bromide) بررسی شد. داده­ها با استفاده از آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی Duncan تجزیه و تحلیل شد.
یافته­ها: عصاره آبی شیشه‌شور فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی بر باکتری‌های اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا نشان داد. میزان مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد در محدوده 33/51-68/71 درصد بود. وجود گروه­های C-C و OH ترکیبات پلی­فنولی عصاره توسط FTIR تأیید شد. غلظت‌های مختلف عصاره رشد سلول HT29 را نسبت به گروه کنترل بعد از 24 ساعت کاهش داد (05/0P<).
نتیجه­گیری: عصاره آبی شیشه‌شور دارای فعالیت ضدمیکروبی، پتانسیل آنتی­اکسیدانی و سمیت سلولی بر رده سلولی HT29 بود. بنابراین، استفاده از عصاره آبی شیشه­شور در صنایع داروسازی و غذایی پیشنهاد می­گردد.
واژه­های کلیدی: سمیت سلولی، حداقل غلظت مهارکنندگی، شرایط برون­تنی، عصاره آبی شیشه‌شور
متن کامل [PDF 663 kb]   (878 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2374 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1398/11/23 | پذیرش: 1399/4/15 | انتشار: 1399/6/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb