جلد 12، شماره 7 - ( 6-1392 )                   جلد 12 شماره 7 صفحات 530-519 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of Phenolic Compounds Concentrations and Antioxidant Activity of Eight Medicinal Plants. JRUMS 2013; 12 (7) :519-530
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5287-fa.html
مرتضائی سیف‌ا...، رفیعیان محمود، انصاری سامانی رویا، شاهین‌فرد نجمه شاهین‌فرد. مقایسه غلظت ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی هشت گیاه دارویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1392; 12 (7) :519-530

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5287-fa.html


چکیده:   (1813 مشاهده)
زمینه و هدف: ترکیبات فنلی به دلیل داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌‌های صعب‌العلاج مؤثرند. مطالعه حاضر به منظور مقایسه ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی، فلاونولی و فعالیت آنتی‌اکسیدان 8 گیاه دارویی معمول در طب سنتی انجام گردید.
مواد وروش‌‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی عصاره‌‌های اتانولی گیا‌هان مورد نظر (8 گیاه) تهیه و میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و فلاونولی با روش‌‌های فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم، و فعالیت آنتی‌اکسیدانی با روش بتاکاروتن-لینولئات در طول موج 490 تعیین گردید.
یافته‌‌ها: بیشترین مقدار ترکیبات فنولی در هر گرم عصاره خشک در گیاه گل انار با 8/14±67/480 میلی‌گرم، گیاه آویشن با 06/11±43/283 میلی‌گرم و کمترین آن در گیاه چای کوهی با مقدار 14/8±53/44 میلی‌گرم وجود داشت. بیشترین مقدار ترکیبات فلاونوئیدی با 21±67/210 میلی‌گرم مربوط به گیاه بابونه و کمترین مقدار مربوط به گیاه سیاهدانه با 51/3±56/36 میلی‌گرم حاصل گردید. بیشترین میزان ترکیبات فلاونولی با 72/4±33/237 میلی‌گرم مربوط به گیاه بابونه و کمترین مقدار با 50/4 ±66/27 میلی‌گرم مربوط به گیاه سیاهدانه بود. از نظر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بیشترین مقدار مربوط به گیاه گل انار (58/4±73%) و کمترین مقدار مربوط به گیاه چای کوهی (50/5±66/44%) حاصل گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد تفاوت‌‌های متنوعی در میزان ترکیبات مؤثر گیا‌هان مورد مطالعه و خواص آنتی‌اکسیدانی آن‌ها وجود دارد. عصاره گیا‌هانی مانند گل انار، بابونه و آویشن سرشار از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی بوده و خواص آنتی‌اکسیدان بالایی دارند بنابراین ممکن است به عنوان آنتی‌اکسیدان در صنایع غذایی و یا در درمان بیماری‌‌های صعب‌العلاج نسبت به بقیه ارجح باشند.
واژه‌‌های کلیدی: ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، گیا‌هان دارویی
متن کامل [PDF 221 kb]   (1697 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكولوژي
دریافت: 1399/2/19 | پذیرش: 1399/2/19 | انتشار: 1399/2/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb