جلد 9، شماره 2 - ( 3-1389 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 88-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of the Effect of Peripheral Injection of Corticosterone on Acute Pain in Mice: the Likely Interaction with Nitric Oxide System. JRUMS 2010; 9 (2) :79-88
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5340-fa.html
طاهریان عباسعلی، وفایی عباسعلی، نسایی زین‌آباد محمدنوید. ارزیابی اثر تزریق محیطی کورتیکوسترون بر درد حاد در موش سوری: احتمال اثر متقابل با سیستم نیتریک‌اکساید. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1389; 9 (2) :79-88

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5340-fa.html


چکیده:   (1523 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات قبلی پیشنهاد نموده‌اند که گلوکوکورتیکوئیدها اثرات تعدیلی بر درد حاد دارند و احتمالاً یکی از عوامل مداخله‌گر در این اثر، نیتریک‌اکساید می‌باشد. هدف این مطالعه، تعیین اثرات متقابل سیستم نیتریک‌اکساید و کورتیکوسترون بر درد حاد در موش سوری در مدل‌های Hot Plate (HP) و Tail Flick (TF)بود.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش تجربی که در سال 1387 در مرکز تحقیقات فیزیولوژی سمنان انجام شد، از 140 سر موش سوری نر آلبینو با میانگین وزن 30 - 25 گرم استفاده گردید. برای ارزیابی درد از آزمون‌های TF و HPاستفاده شد.
 L-Nitroarginine methyl ester(10 میلی‌گرم بر کیلوگرم) به عنوان مهارگر تولید نیتریک‌اکساید، L-Arginine (20 میلی‌گرم برکیلوگرم) به عنوان پیش‌ساز نیتریک‌اکساید، سالین (6 میلی‌لیتر بر کیلوگرم) ٦٠ دقیقه قبل از ارزیابی درد، کورتیکوسترون (1 و 3 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و یا حامل آن (پروپیل گلیکول+ سالین در حجم 6 میلی‌لیتر بر کیلوگرم) ٣٠ دقیقه قبل از ارزیابی درد، به طور داخل صفاقی تزریق شدند. داده‌ها با کمک آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و دو طرفه و آزمون توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند کورتیکوسترون به طور معنی‌داری موجب اثرات ضددردی (001/0p<) و تزریق LA قبل از کورتیکوسترون به طور معنی‌داری موجب مهار اثرات ضددردی آن می‌شود (05/0p<)، در حالی که تزریق
 
L-NAME تأثیر معنی‌داری نداشت.
نتیجه‌گیری: یافته‌های فوق نشان می‌دهند کورتیکوسترون اثرات ضددردی داشته و بخشی از اثرات ضددردی آن احتمالاً از طریق تعدیل فعالیت سیستم نیتریک‌اکساید انجام می‌شود و افزایش تولید نیتریک‌اکساید، این اثر را مهار می‌کند.
واژه‌های کلیدی: درد، کورتیکوسترون، Hot Plate، Tail Flick، L-Arginine، L-Nitroarginine methyl ester
 
 
متن کامل [PDF 2454 kb]   (539 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: 1399/2/24 | پذیرش: 1399/2/24 | انتشار: 1399/2/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb