جلد 5، شماره 3 - ( 9-1385 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 216-209 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation and Comparison of Zanjan Universities Female Students Leisure Activities: the Role of Sport and Physical Education. JRUMS 2006; 5 (3) :209-216
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5405-fa.html
رحمانی احمد، پور رنجبر محمد، بخشی‌نیا طیبه. بررسی و مقایسه نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان دختر دانشگاه‌های زنجان با تأکید بر نقش تربیت بدنی و ورزش. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1385; 5 (3) :209-216

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5405-fa.html


چکیده:   (1663 مشاهده)
زمینه و هدف: درکشور ما علی‌رغم تمایل به شرکت در برنامههای ورزشی، نقش ورزش در گذران اوقات فراغت دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار کم است. از این‌رو، هدف از انجام این پژوهش بررسی و مقایسه نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان دختر دانشگاه‌های شهر زنجان با تأکید بر ورزش و فعالیت‌های جسمانی بوده است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع مقطعی و جامعه آماری شامل6284 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه‌های زنجان (علوم پزشکی، آزاد و ملی زنجان) بود که با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه، تعداد 384 نفر از آن‌ها به روش تصادفی طبقهای به عنوان نمونه آماری برگزیده شدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسش‌نامه استفاده گردید که پایایی به روش آلفای کرونباخ (79/0=ra) تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش‌های ‌آماری توصیفی (میانگین، فراوانی و ضریب همبستگی) و استنباطی (آزمون ناپارامتریک کروسکال‌- والیس) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که در میان فعالیت‌های اوقات فراغت، شنیدن موسیقی، تماشای تلویزیون و هم صحبتی با دوستان به ترتیب در اولویت‌های اول تا سوم و پرداختن به ورزش در اولویت دهم قرار داشت .اما در زمینه میزان علاقه دانشجویان،ورزش جایگاه سوم را داشت. از سوی دیگر، بررسی روابط بین متغیرها نشان داد که بین نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان سه دانشگاه در فعالیت‌های مذهبی، دیداراقوام، تمرین ساز و آواز، تماشای ویدئو، قدم زدن وگردش کردن، هم صحبتی با دوستان، سیاحت و زیارت تفاوت معنی‌داری وجود دارد (05/0p<).
نتیجه‌گیری: فعالیت‌های غیر حرکتی مانند تماشای تلویزیون و ... سهم عمده‌ای از ساعات فراغت دانشجویان را به خود اختصاص داده و ورزش در فعالیت‌های فراغتی جاری آن‌ها جایگاه درخور توجهی نداشت. از سوی دیگر، تفاوت در نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان در دانشگاه‌ها را میتوان به تفاوت‌های فرهنگی، اجتماعی و علایق دانشجویان و هم‌چنین تفاوت امکانات و برنامه‌های اوقات فراغت دانشگاه‌ها نسبت داد.
واژه‌های کلیدی: اوقات فراغت، ورزش، دانشجویان دختر، تربیت بدنی
متن کامل [PDF 476 kb]   (583 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: 1399/3/18 | پذیرش: 1399/3/18 | انتشار: 1399/3/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb