جلد 3، شماره 1 - ( 9-1383 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 43-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effects of Pulsed and Continuous Ultrasound on the Para-Spinal Regions on Parameters of H. Reflex of Triceps Surae.. JRUMS 2004; 3 (1) :34-43
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5415-fa.html
باقری حسین، علیائی غلامرضا‌، طالبیان سعید، هادیان محمدرضا، هرمزیان ربکا. اثرات فراصوت پالسی و ممتد در نواحی اطراف ستون مهره‌ای بر متغییرهای رفلکس هافمن عضله سه سر ساقی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1383; 3 (1) :34-43

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5415-fa.html


چکیده:   (1342 مشاهده)
سابقه و هدف: استفاده از امواج فراصوت و اثرات گرمایی و غیر گرمایی این امواج در درمان‌های فیزیوتراپی به خصوص در ناحیه کمر سابقه‌ای طولانی دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثرات گرمایی و غیرگرمایی فراصوت بر ریشه‌های عصبی در ناحیه پاراورتبرال S2، S1 بر متغیرهای رفلکس هافمن انجام شده است.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش 14 نفر از خانم‌های سالم20 تا 30 سال شرکت داشتند. هر فرد در طی سه جلسه جداگانه تحت آزمایش با فراصوت پالس و ممتد و پلاسبو قرار می‌گرفت. در هر جلسه الکترودهای ثبات را جهت ثبت امواج  Mو رفلکس هافمن بر روی عضله تری سپس سوره قرار می‌دادیم. سپس در ناحیه پاراورتبرال S2 و S1 درناحیه‌ای به وسعت cm26×4 فراصوت را با پارامترهای زیر اعمال می‌شد. 1. فراصوت ممتد با فرکانس MHz1 و شدتW /cm25/1 و مدت زمان 5 دقیقه. 2. فراصوت پالس با فرکانسMHz 1 و شدت W/cm21 و مدت زمان 5 دقیقه.3. فراصوت پلاسبو با مدت زمان 5 دقیقه. با دادن تحریک از ناحیه حفره پشت زانو به عصب تیبیال موج M ورفلکس هافمن را در سه مرحله قبل، بلافاصله بعد و 5 دقیقه بعد از اعمال فراصوت ثبت شد. علاوه بر اندازه‌گیری دامنه رفلکس هافمن، زمان تاخیری رفلکس و موجM، دامنه موج M و نسبت H/M در هر جلسه اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: در مقایسه مقادیر به دست آمده با استفاده از آزمون‌های اندازه‌گیری‌های تکراری و تست بن فورنی مشخص گردید که هیچ اختلاف معنیداری در دامنه رفلکس هافمن و نیز شاخصی H/M بین سه گروه آزمایشی فراصوت پالس و ممتد و پلاسبو طی زمان‌های قبل، بلافاصله بعد و 5 دقیقه بعد از اعمال فراصوت، وجود ندارد. هم‌چنین هیچ اختلاف معنیداری در دامنه و زمان تاخیر موج M بین سه گروه آزمایشی دیده نشد.
نتیجه‌گیری: نبودن اختلاف معنیدار در دامنهرفلکس‌ هافمن و شاخص H/M بین سه گروه آزمایشی می‌تواند بیانگر بی‌اثر بودن خواص حرارتی و غیرحرارتی فراصوت با دوزهای به کار رفته در این آزمایش بر تحریکپذیری حوضچهنرونیحرکتی باشد.
واژه‌های کلیدی: فراصوت، رفلکس هافمن، پاسخ M
واژه‌های کلیدی: : فراصوت، رفلکس هافمن، پاسخ M
متن کامل [PDF 258 kb]   (460 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توانبخشي و فيزيوتراپي
دریافت: 1399/3/19 | پذیرش: 1399/3/19 | انتشار: 1399/3/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb