جلد 1، شماره 4 - ( 9-1381 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 240-232 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Anaerobic Microbial Degradation of Toxaphene in Soil. JRUMS 2002; 1 (4) :232-240
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5435-fa.html
میرستاری دکتر سیدقوام. تجزیه میکروبی تو کسافن در خاک در شرایط غرقاب. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1381; 1 (4) :232-240

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5435-fa.html


چکیده:   (1328 مشاهده)
سابقه و هدف : حشره‌کش آلی توکسافن یکی از مهمترین آلاینده‌های آلی پایدار محیط است . دلیل پایداری زیاد توکسافن در محیط کندی روند تجزیه آن در آب وبه ویژه در خاک می‌باشد. در مطالعه‌ای که روی نمونه‌های خاک خشک و مرطوب تقویت شده با بقایای گیاه پنبه یا تقویت نشده انجام شد هیچ‌گونه نشانه‌ای دال بر تجزیه یا ناپدید شدن توکسافن مشاهده نگردید . به دلیل نتایج حاصل از تجربه فوق در مطالعه حاضر تجزیه توکسافن در خاک توسط میکروارگانیسم‌ها در شرایط غرقاب در آزمایشگاه مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: مطالعه به مدت سه ماه در نه نمونه خاک با اختلاف در غلظت توکسافن و منبع انرژی برای میکروارگانیسم‌ها شامل بقایای گیاه پنبه و پودر یونجه انجام شد. در اولین روز شروع آزمایش و سه ماه پس از آن باقی مانده‌های توکسافن از نمونه‌های خاک استخراج و با روش گاز کروماتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: گاز کروماتوگرام های باقی مانده‌های توکسافن نشان می‌دهند که در نمونه‌های خاک تقویت شده با بقایای گیاه پنبه تازه و یا پودر بونجه، تجزیه شدید توکسافن حادث گردید، در حالی که در نمونه‌های تقویت نشده و نمونه‌های حاوی بقایای گیاه تجزیه شده تجزیه بسیار کم و یا در حد صفر بود.
نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهند که توکسافن از طریق روند میکروبی بی‌هوازی در خاک تجزیه می‌گردد. به علاوه، افزایش منبع انرژی باعث تشدید فعالیت میکروارگانیسم می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که مخلوط کردن مواد آلی با خاک وسپس غرقاب کردن آن می‌توان راهی عملی برای تجزیه توکسافن در خاک مزارع و در نتیجه کاهش سطح آلودگی محیطی با این حشره‌کش باشد.
واژه‌های کلیدی:توکسافن، تجزیه میکروبی، بی‌هوازی ،خاک، سموم کلره،  غرقاب
 
متن کامل [PDF 243 kb]   (437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1399/3/21 | پذیرش: 1399/3/21 | انتشار: 1399/3/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb