جلد 20، شماره 4 - ( 4-1400 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 450-435 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidarzadeh A, Dehghan M, Loripoor M, Ghanbari S. The Relationship between Pattern of Nutrition and Premenstrual Syndrome and Dysmenorrhea in Girl Students of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2018: A Descriptive Study. JRUMS. 2021; 20 (4) :435-450
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5948-fa.html
حیدرزاده اعظم، دهقان مه لقا، لری پور مرضیه، قنبری سهیلا. بررسی ارتباط الگوی تغذیه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه در سال 1397: یک مطالعه توصیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1400; 20 (4) :450-435

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5948-fa.html


رفسنجان بلوار جمهوری
چکیده:   (370 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره تأثیرات منفی بر روی کارآیی فردی و اجتماعی افراد مبتلا دارد. طبق مرور پیشینه انجام شده تغذیه میتواند نقشی اساسی در شیوع و شدت سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره داشته باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط الگوی تغذیه دانشجویان دختر با سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه انجام شد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه­ توصیفی، 314 نفر از دانشجویان دختر گروه­های علوم پزشکی رفسنجان در سال 1397 به صورت سهمیه­ای شرکت داشتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک و پرسشنامه غربالگری علائم قبل از قاعدگی (Premenstrual Symptoms Screening Tool) و مقیاس سنجش دیسمنوره جمع­آوری شد. اطلاعات پس از جمع‌آوری وارد نرم­افزار SPSS نسخه 18شده و سپس با استفاده از ضریب همبستگی Pearson آنالیز شدند.
یافته‌ها: میانگین مصرف مواد غذایی مختلف در روز 16/1664±21/3208 گرم، نمره سندرم پیش از قاعدگی 99/10±67/27 و دیسنموره 37/2±47/5 بوده است. از میان گروه­های مختلف غذایی تنها بین مصرف لبنیات و سندرم پیش از قاعدگی ارتباط ضعیف، معکوس و معنی‌داری وجود داشت (005/0=p 164/0-= .r). همچنین هیچ ارتباط معنی‌داری بین نمره دیسمنوره با الگوهای غذایی وجود نداشت.
نتیجه­گیری: با افزایش مصرف لبنیات توسط دانشجویان دختر، سندرم قبل از قاعدگی در این دانشجویان کاهش می‌یابد که با توجه به ضعیف بودن این ارتباط در مطالعه حاضر نیاز به پژوهش‌های بیش‌تر در این زمینه وجود دارد.
واژه­های کلیدی: سندرم پیش از قاعدگی، دیسمنوره، تغذیه، دانشجویان
متن کامل [PDF 325 kb]   (224 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (240 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان
دریافت: 1400/1/29 | پذیرش: 1400/4/7 | انتشار: 1400/4/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb