جلد 20، شماره 8 - ( 8-1400 )                   جلد 20 شماره 8 صفحات 864-851 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazeminia M, Karimi S, Khas Shirzadi L. Nutritional Status of Hemodialysis Patients Referred to Imam Reza Hospital of Kermanshah in 2019: A Descriptive Study. JRUMS 2021; 20 (8) :851-864
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6022-fa.html
کاظمی نیا محسن، کریمی صبا، خاص شیرزادی لیلا. وضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1400; 20 (8) :851-864

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6022-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (1241 مشاهده)
زمینه و هدف: وضعیت تغذیه‌ای نامناسب یکی از مشکلات شایع در بیماران همودیالیزی می‌باشد و با افزایش مرگ و میر در این بیماران ارتباط دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398 انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی 114 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. ابزار گردآوری داده‌ها در این پژوهش فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی و پرسش‌نامه بسامد خوراک (Food frequency questionnaire; FFQ) بود. این پرسش‌نامه‌ها در یک مرحله در بخش همودیالیز بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه به کار گرفته شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های ناپارامتریک Mann-Whitney، Kruskal-Wallis و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. 
یافته‌ها: از مجموع 114 بیمار تحت همودیالیز، 65 نفر (02/57 درصد) مرد و 49 نفر (98/42 درصد) آن‌ها زن بودند. میانگین و انحراف‌معیار سن بیماران 98/13±05/58 سال بود. میانه مصرف نان و غلات، گوشت و حبوبات، میوه و سبزیجات، چربی و روغن و لبنیات با افزایش سن بیماران کاهش پیدا کرد (001/0>p). بیمارانی که سه‌بار در هفته دیالیز می‌شدند، میانه مصرف نان و غلات، گوشت و حبوبات، لبنیات و میوه و سبزیجات بیش‌تر (001/0>p)، اما ترشی‌ها و چاشنی‌های کم‌تری نسبت به بیمارانی که دوبار در هفته دیالیز انجام می‌دادند، مصرف می‌کردند (001/0>p).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در بیماران همودیالیزی، میزان مصرف نان و غلات، میوه و سبزیجات، کم‌تر از مقدار استاندارد و اما میزان مصرف لبنیات، ترشی و چاشنی‌ها بیش‌تر از مقدار استاندارد می‌باشد که می‌تواند مورد توجه سیاست‌گذاران و متخصصان در این زمینه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: وضعیت تغذیه، همودیالیز، کرمانشاه، ایران
 
متن کامل [PDF 349 kb]   (515 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1353 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/3/2 | پذیرش: 1400/5/21 | انتشار: 1400/8/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb