|
چکیده
زمینه و هدف: یونهای فلزات سنگین در غلظتهای بسیار کم مورد نیاز باکتریها میباشند، در حالی که اکثراً در غلظتهای بالا دارای سمیت هستند. در باکتریهای رودهای نظیر اشرشیاکلی ، مقاومت همزمان به چند یون فلزی به تنهایی و یا همراه با مقاومت به برخی آنتیبیوتیکها دیده شده است. در این مطالعه میزان حساسیت چند سویه اشرشیاکلی که قبلاً حساسیت آنها نسبت به تلوریت پتاسیم آزمایش شده بود، نسبت به تعدادی از آنتیبیوتیکها و فلزات سنگین به طور همزمان بررسی گردید.
مواد و روشها : در این مطالعه آزمایشگاهی از روش انتشار آنتیبیوتیک در محیط کشت جهت اجرای مطالعه روی 22 سویه اشرشیاکلی جدا شده از مجاری ادراری و فلور مدفوع نمونه های بالینی که آزمایش حساسیت به تلوریت پتاسیم آنها قبلاً انجام شده بود، (5 سویه حساس، 6 سویه نسبتاً مقاوم و 11 سویه دارای مقاومت بالا) استفاده شد. مقاومت همزمان نسبت به یون فلزات سنگین کادمیوم، جیوه، نقره و آنتیبیوتیکهای آموکسیسیلین، تتراسیکلین و جنتامایسین مورد بررسی قرار گرفت. جهت اطمینان از زنده بودن و بررسی رشد این 22 سویه اشرشیاکلی، از محیط فاقد یون فلزی و یا آنتیبیوتیک جهت کنترل رشد سویهها استفاده شد. دادهها با روش آنالیز پروبیت تحلیل شدند .
یافتهها : MIC در مورد فلز نقره در تمام موارد مشابه بود و تفاوتی بین حساسیت به نقره و تلوریت پتاسیم مشاهده نشد. در سویههای با مقاومت بالا به تلوریت پتاسیم، مقاومت نسبت به فلز کادمیم بیشتر بود و MIC بالاتری مشاهده شد و اختلاف بین مقاومت به کادمیم و تلوریت پتاسیم در غلظتهای بالای تلوریت پتاسیم با غلظتهای کم آن، معنیدار بود (008/0= p ). در مورد فلزجیوه مقاومت بیشتری در سویههای با مقاومت بالا به تلوریت پتاسیم دیده شد (008/0= p ). در مورد مقاومت همزمان بین یونهای فلزی، آنتیبیوتیکهای جنتامایسین، تتراسیکلین وآموکسیسیلین اختلاف معنیداری مشاهده نشد.
نتیجهگیری : با توجه به ارتباط معنیدار بین مقاومت همزمان به جیوه وکادمیم ومقاومت به تلوریت پتاسیم میتوان چنین برداشت کرد که احتمالاً یک مکانیسم واحد در ایجاد این مقاومت نقش دارد .
واژههای کلیدی : اشرشیاکلی، یون فلز سنگین، مقاومت به آنتیبیوتیک
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |