جلد 22، شماره 4 - ( 4-1402 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 428-419 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: none declared


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghaeifar Z, Darvishnia H, Tamri J, Saeedian S. Determination of Total Phenolic and Flavonoid Contents, and Antioxidant Capacity of Methanolic Extract of Tribulus Terrestris at Three Developmental Stages: A Short Report. JRUMS 2023; 22 (4) :419-428
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6779-fa.html
بقایی فر زهرا، درویش نیا حمید، تمری جعفر، سعیدیان شهریار. تعیین محتوای فنول، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی سه مرحله رشدی گیاه خارخاسک (Tribulus terrestris L.): یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1402; 22 (4) :419-428

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6779-fa.html


دانشگاه پیام نور
چکیده:   (654 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه خارخاسک از گیاهان با خواص دارویی است. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان فنول، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی مراحل مختلف رشدی اندام‌های هوایی دو جمعیت گیاه خارخاسک بود.
مواد و روش‌ها: مطالعه آزمایشگاهی حاضر، در سال 1400 در دو رویشگاه‌ سردسیر و گرمسیر استان ایلام انجام شد. مقدار فنول کل، محتوای فلاونوئیدی کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره بخش‌های هوایی گیاه اندازه‌گیری و به‌صورت IC50 بیان گردید. داده­ها با استفاده از آنالیز واریانس یک­طرفه تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: بیشترین و کمترین محتوای فنول و فلاونوئید کل در مرحله گلدهی رویشگاه گرمسیر و مرحله ظهور ساقه منطقه سردسیر به‌دست آمد. بیشترین و کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی، به ترتیب مربوط به مرحله گلدهی رویشگاه مهران و مرحله ظهور ساقه رویشگاه آسمان‌آباد بود.
نتیجه‌گیری: مرحله گلدهی رویشگاه گرمسیری مهران دارای بالاترین محتوای فنول کل، فلاونوئید کل و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی بود.
واژه‌های کلیدی: خارخاسک، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، عصاره، ترکیبات فنولی، استان ایلام
 
متن کامل [PDF 246 kb]   (606 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1119 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: 1401/9/3 | پذیرش: 1402/3/31 | انتشار: 1402/4/28

فهرست منابع
1. Khalil N, El-Jalel L, Yousif M, Gonaid M. Altitude impact on the chemical profile and biological activities of Satureja thymbra L. essential oil. BMC Complement Med Ther 2020; 20(186): 1-11.
2. Laxa M, Liebthal M, Telman W, Chibani K, Dietz K. The Role of the Plant Antioxidant System in Drought Tolerance. Antioxidants 2019; 8(4): 94.
3. Sadowska-Bartosz I, Bartosz G. Evaluation of The Antioxidant Capacity of Food Products: Methods, Applications and Limitations. Processes 2022; 10(10): 1-23.
4. Zhu W, Du Y, Meng H, Dong Y, Li L. A review of traditional pharmacological uses, phytochemistry and pharmacological activities of Tribulus terrestris. Chem Cent J 2017; 11(60): 1-16.
5. Parsaei E, Esfandiari A, Dehghan A. Survey the Tribulus terrestris effects on histomorphometrical changes of the testis induced by ethanol administration in male wistar rat. J Rafsanjan Univ Med Sci 2014; 13(9): 765-74. [Farsi]
6. Azizian Shermeh O, Taherizadeh M, Valizadeh M, Qasemi A. Robial and antioxidant activities and determining phenolic and flavonoid contents of the extracts of five species from different families of the medicinal plants grown in Sistan and Baluchestan Province. JFUMS 2018; 7(4): 465-79. [Farsi]
7. Nikhkhah Amirabad H, Hosseini B, Fattah M, Gosta Y. Effect of altitude and different phonological stages on essential composition and antioxidant activity of Ferula angulata (Schlecht.) Boiss from Dena altitudes. Eco-phytochem J Med Plant 2017; 5(1): 16-29. [Farsi]
8. Kamali M, Khosroyar S, Jalilvand M. Evaluation of phenolic, flavonoids, anthocyanin contents and antioxidant capacities of different extracts of aerial parts of Dracocephalum kotschyi. JNKUMS 2014; 6: 627-34. [Farsi]
9. Toncer O, Karaman S, Diraz E. An annual variation in essential oil composition of Origanum syriacum from Southeast Anatolia of Turkey. J Med Plant Res 2010; 11: 1059-64.
10. Jakovljević ZD, Stanković SM, Topuzović DM. Seasonal variability of Chelidonium majus. Secondary metabolites content and antioxidant activity. Exp Clin Sci J 2013; 12: 260-8.
11. Naghiloo S, Movafeghi A, Delazar A, Nazemiyeh H, Asnaashari S, Dadpour MR. Ontogenetic variation of volatiles and antioxidant activity in leaves of Astragalus compactus lam. (Fabaceae). EXCLIJ 2012; 11: 436-43.
12. Martz F, Jaakola L, Julkunen-Tiitto R, Stark S. Phenolic composition and antioxidant capacity of bilberry (Vaccinium myrtillus) leaves in northern Europe following foliar development and along environmental gradients. Chem Ecol 2010; 36: 1017-28.
13. Peniche-Pavía HA, Guzmán TJ, Magaña-Cerino JM, Gurrola-Díaz CM, Tiessen A. Maize flavonoid biosynthesis, regulation, and human health relevance: A review. Molecules 2022; 27: 1-29.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb