جلد ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )                   جلد ۲۳ شماره ۱۰ صفحات ۸۵۵-۸۵۴ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaeian M. How Many People Will Be Affected After a Suicide Incident?. JRUMS 2025; 23 (10) :854-855
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-7655-fa.html
رضائیان محسن. پس از رخ دادن یک مورد خودکشی، چند نفر تحت تأثیر آن قرار خواهند گرفت؟. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. ۱۴۰۳; ۲۳ (۱۰) :۸۵۴-۸۵۵

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-۱-۷۶۵۵-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
چکیده:   (۳۳۲ مشاهده)

در سالیان اخیر، این سؤال مهم مطرح شده است که پس از رخ دادن یک مورد خودکشی، چند نفر تحت تأثیر آن قرار خواهند گرفت؟ در دهه‌ی 1970 میلادی، اشنایدمن (Sneidman) برای اولین بار پیشنهاد می‌کند که به طور متوسط شش نفر، تحت تأثیر خودکشی عزیز خود قرار خواهند گرفت (1). با این وجود، سرل (Cerel) و همکاران، سال‌ها بعد اعلام می‌کنند که این عدد، بسیار بیشتر از مقداری واقعی است. آن‌ها با راه انداختن هشتگ معروف #Not6 و با بررسی‌های میدانی خود، تعداد نفراتی را که تحت تأثیر یک خودکشی قرار می گیرند، صد وسی و پنج نفر معرفی می‌کنند (2).
البته، سرل و همکاران در یک مطالعه قبلی خود به این نکته اشاره نموده بودند که همه افراد، به طور یکسانی تحت تأثیر یک مورد خودکشی قرار نخواهند گرفت. آن‌ها معتقدند که افراد در حلقه‌های بهم پیوسته لانه‌گزینی شده از کمترین تعداد به بیشترین تعداد، به شرح زیر طبقه‌بندی می‌شوند: داغداران بلند مدت، داغداران کوتاه مدت، تحت تأثیر قرار گرفته‌ها و مواجهه یافته‌ها. به عبارت دیگر، افراد زیادی ممکن است با یک مورد خودکشی مواجهه یابند، اما تعداد کمتری از این افراد تحت تأثیر آن خودکشی قرار گرفته، تعداد کمتری مبتلا به داغداران کوتاه‌مدت و تعداد بسیار کمتری نیز مبتلا به داغدارن بلندمدت خواهند شد. این‌که یک فرد در کجای این حلقه‌های به هم پیوسته لانه‌گزینی شده قرار بگیرد بسته به آن است که با متوفا، چقدر آشنایی و رابطه صمیمی داشته است (3).
با این وجود، ارباچر (Erbacher)، سینگر (Singer) و پولند (Poland)، در کتاب خود با عنوان خودکشی در مدارس، به این حلقه‌ها نیز با دیدی انتقادی می‌نگرند. آن‌ها معتقدند که به ویژه برای جوانان، به حلقه‌های موجود، یک حلقه بزرگ‌تر هم باید اضافه نمود و این حلقه بزرگتر، در برگیرنده کسانی است که از طریق برخط (Online)، در جریان رخداد یک مورد خودکشی قرار می‌گیرند (تصویر 1). با توجه به افزایش روز افزون استفاده از شبکه‌های اجتماعی به مخصوص در میان جوانان،  آن‌ها معتقدند که این تعداد، بسیار زیادتر از آن چیزی است که در قالب 135 نفر بگنجد. از همین رو، برای تأیید نظر خود به یک مورد واقعی اشاره می‌کنند که خواهر یک متوفای خودکشی کرده، درباره از دست دادن خواهر خود ویدئو زنده‌ای را در Instagram برگزار کرده که حدود هفتصد نفر در آن شرکت نمود‌ه‌اند (4).

تصویر 1- حلقه‌های بهم پیوسته لانه‌گزینی شده تأثیرپذیری افراد از یک مورد خودکشی (4)
سال گذشته نیز که شخصاً درباره موضوع خوشه‌ خودکشی رخ‌داده در یکی از استان‌های غرب کشور، وبیناری را برگزار نمودم، پیش از 400 نفر در آن شرکت کردند (5). بنابراین، به نظر می‌رسد که با رشد روز افزون تکنولوژی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی گوناگون، اکنون باید هشتگ#Not135  را راه‌اندازی نمود.
واژه‌های کلیدی: خودکشی
متن کامل [PDF 216 kb]   (۱۹۸ دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (146 مشاهده)  
نوع مطالعه: توصيفي | موضوع مقاله: آمار و اپيدميولوژي
دریافت: 1403/11/16 | پذیرش: 1403/12/4 | انتشار: 1403/12/4

فهرست منابع
1. Shneidman ES, Cain A, editors. Survivors of suicide. Springfield (IL): Charles C. Thomas; 1972.
2. Cerel, J, Brown, MM, Maple M, Singleton M, Venne J, Moore M, Flaherty C. How many people are exposed to suicide? Not six. Suicide and Life-Threatening Behavior 2019; 49(2): 529–34.
3. Cerel, J, McIntosh JL, Neimeyer RA, Maple M, Marshall D. Suicide and Life-Threatening Behavior 2014, 44(6): 591–600.
4. Erbacher TA, Singer JB, Poland S. Suicide in schools: A practitioner’s guide to multi-level prevention, assessment, intervention, and postvention 2024. Routledge.
5. Rezaeian M. How to Detect and Confront with a Suicide Cluster? JRUMS 2024; 22 (10): 1121-30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb