جلد 9، شماره 3 - ( 6-1389 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 232-221 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare H, Nazer M, Sayyadi A. Frequency of Mental Disorders and Factors Related to Suicide in Patients Referring to Emergency Ward of Ali Ebne Abitaleb Hospital of Rafsanjan in 2007. JRUMS 2010; 9 (3) :221-232
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-822-fa.html
زارع حسین، ناظر محمد، صیادی احمد رضا. بررسی فراوانی اختلالات روانی و عوامل مرتبط با اقدام به خودکشی در بیماران مراجعه‌کننده به اورژانس بیمارستان حضرت علی‌ابن‌ابیطالب(ع) رفسنجان در سال 1386. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1389; 9 (3) :221-232

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-822-fa.html


چکیده:   (20454 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: خودکشی به عنوان یکی از اورژانس‌های روان‌پزشکی مورد توجه تمامی روان‌پزشکان و شبکه بهداشت است. در سال‌های اخیر، خودکشی در تمام سنین به ویژه در سنین نوجوانی افزایش داشته است. پدیده پیشگیری در خودکشی بسیار مهم‌تر از مقوله درمان می‌باشد. لذا در پژوهش حاضر فراوانی اختلالات روانی و عوامل مرتبط با اقدام به خودکشی در بیماران مراجعه‌کننده به اورژانس بیمارستان حضرت علی‌ابن‌ابیطالب (ع) رفسنجان مورد بررسی قرار گرفته است.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی، 113 نفر که با تشخیص اقدام به خودکشی در اورژانس بیمارستان حضرت علی‌ابن‌ابیطالب (ع) در سال 1386 پذیرش شده بودند، انتخاب شدند. پرسش‌نامه چندوجهی شخصیتی دانشگاه مینوسوتا و پرسش‌نامه مشخصات فردی و عوامل خطر خودکشی برای نمونه‌ها تکمیل شد. پس از جمع‌آوری اطلاعات، جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری رگرسیون خطی و همبستگی استفاده شد.

  یافته‌ها: افسردگی با 58%، خود بیمارانگاری با 56%، اسکیزوفرنی 54% و شخصیت ضداجتماعی با 54%، بالا‌ترین فراوانی را، در گروه مورد مطالعه داشتند. بیماری‌های جسمی با 7/17% کمترین درصد را در بین ده عامل مرتبط با اقدام به خودکشی دارا بودند و سایر عوامل از جمله افسردگی با 5/57% و وضعیت تأهل با 8/47% به مراتب درصد‌های بالاتری داشتند، برحسب مقیاس 10 ماده‌ای خطر خودکشی، 1/7% اقدام‌کنندگان به خودکشی نیاز به بستری داشتند. نمره مقیاس خطر خودکشی 6/71% از اقدام‌کنندگان، در حدی بود که نیاز به بستری داوطلبانه را مطرح می‌کرد. ارتباط معنی‌داری بین میانگین نمره فرد در چک لیست عوامل خطر و اختلالات خود بیمارانگاری، افسردگی، ضد اجتماعی، اضطراب و اسکیزوفرنی وجود داشت.

  نتیجه‌گیری: اختلالات روانی، پیش‌بینی‌کننده اقدام به خودکشی هستند. همچنین حضور همزمان تعداد بیشتری از ده عامل مرتبط با خودکشی مثل وضعیت تأهل، افسردگی، سوءمصرف مواد و سنین نوجوانی، افزایش‌دهنده میزان جدی بودن خودکشی، در موارد اقدام به خودکشی می‌باشند.

  واژه‌های کلیدی: خودکشی، اختلالات روان‌پزشکی، عوامل خطر

 

متن کامل [PDF 264 kb]   (5555 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشكي
دریافت: 1389/6/22 | انتشار: 1389/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb