جلد 19، شماره 7 - ( 7-1399 )                   جلد 19 شماره 7 صفحات 770-765 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri Sheykhangafshe F, Sadeghi Chookami E, Hossienkhanzadeh. Eating Disorders during Coronavirus 2019 (COVID-19): A Letter to the Editor. JRUMS 2020; 19 (7) :765-770
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5529-fa.html
باقری شیخانگفشه فرزین، صادقی چوکامی الناز، حسین خانزاده عباسعلی. اختلالات خوردن در دوره قرنطینه خانگی ناشی از کرونا ویروس 2019 (کووید-19): نامه به سردبیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1399; 19 (7) :765-770

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5529-fa.html


دانشیار گروه روانشناسی، انشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
متن کامل [PDF 236 kb]   (1586 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (3284 مشاهده)
متن کامل:   (2461 مشاهده)
نامه به سردبیر
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دوره 19، مهر 1399، 770-765
 
 
 
 
 
اختلالات خوردن در دوره قرنطینه خانگی ناشی از کرونا ویروس 2019 (کووید-19): نامه به سردبیر
 
 
 
 
فرزین باقری شیخانگفشه[1]، الناز صادقی چوکامی[2]، عباسعلی حسین خانزاده[3]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
دریافت مقاله: 15/5/99   ارسال مقاله به نویسنده جهت اصلاح: 22/5/99    دریافت اصلاحیه از نویسنده: 16/6/99         پذیرش مقاله: 26/6/99
 
 
 
 
 
 
 
 
 
چکیده
از دسامبر سال 2019 شیوع بیماری ویروس کرونا در ووهان چین آغاز شد و به سرعت توجه و نگرانی سازمان بهداشت جهانی را به خود جلب کرد. بیماری کووید-19 یکی از  موارد جدید کرونا ویروس است که ارتباط زیادی با کرونا ویروس سارس و سندرم حاد تنفسی خاورمیانه دارد. اما با این تفاوت که سرعت انتقال انسان به انسان ویروس کووید-19 بسیار سریعتر از دو نوع قبلی کرونا ویروس است. به همین علت، دولت­ها به منظور جلوگیری هرچه بیشتر ویروس کووید-19 محدودیت­های زیادی را تدوین کردند که هدف بیشتر آن­ها قرنطینه خانگی و حفظ فاصله­گذاری اجتماعی است. این شرایط پیامدهای منفی زیادی برای مردم جهان به همراه داشت، اما یکی از گروه­هایی که تحت تأثیر قرار گرفته­اند، مبتلایان به اختلالات خوردن هستند. در واقع، قرار گرفتن در خانه به مدت طولانی، عدم دسترسی به درمان و همچنین اضطراب و استرس همراه با بیماری ناشناخته کرونا ویروس 2019، مشکلات روان­شناختی و جسمانی متعددی برای مبتلایان به اختلالات خوردن در پی داشته است. هم­چنین باتوجه به اینکه دسترسی به خدمات درمانی در طول همه­گیری ویروس کووید-19 کمتر شده، لازم است مسئولان حوزه بهداشت و سلامت به این بیماران توجه بیشتری داشته باشند.
واژ­های کلیدی: کرونا ویروس 2019، اختلالات خوردن، همه­گیری، کووید-19.
 
 
مقدمه
سردبیر محترم
شیوع بیماری ویروس کرونا 2019 (کووید-19) (Coronavirus disease 2019 (COVID-19) از شهر ووهان، استان هوبی کشور چین (Wuhan, Hubei Province, China) آغاز شد. بیماری ویروس کرونا 2019 به سرعت در سرتاسر کشور چین و بسیاری از کشورهای دیگر گسترش یافت. همهگیری و شیوع این بیماری آن چنان برجسته است که از آن به عنوان یک نگرانی سلامتی جهانی یاد می­کنند؛ تا جایی که سازمان جهانی بهداشت (World Health Organization)، بیماری کرونا ویروس 2019 را ششمین وضیعت اضطراری سلامت جمعی (Public health emergency) اعلام می­کند ]1[.
بیماری کرونا ویروس 2019 (کووید-19) یک بیماری عفونی حاد تنفسی است که میزان انتقال و سرایت انسان به انسان بالایی دارد. همچنین داشتن علائم معمول و عادی شبیه به سرماخوردگی مثل سرفه و خشکی گلو باعث شدند که اضطراب قابل ملاحضه­ای حول بیماری ویروس کرونا 2019 در افراد سالم غیر مبتلا به وجود آید. به بیانی دیگر، بیماری ویروس کرونا 2019 دارای مشخصه­های خاصی است که منجر به یک‌سری ادراکات، تفسیرها و فهم­های تحریف ­شده در افراد می­گردد و در آن­ها شناخت­های بیماری (Illness cognitions) ایجاد می­کند. در همین راستا، کشورهای مختلف اقدامات و محدودیت­های مختلفی برای جلوگیری یا متوقف کردن شیوع هرچه بیش‌تر ویروس کووید-19 از جمله فاصله گذاری اجتماعی (Social Distancing)، قرنطینه خانگی و دورکاری، اتخاذ کردند که منجر به ایجاد تغییرات بی سابقه­ای بر روی سبک زندگی مردم گردید؛ تا جایی که بسیاری از تعاملات اجتماعی، تحصیلی، خانوادگی و اقتصادی کشورها را تحت شعاع خود قرار داده است ]2[.
در همین راستا، به منظور محدود کردن رفت و آمدهای مردم در فروشگاه­ها و مراکز خرید، اداره غذا و داروی ایالات متحده (United States Food and Drug Administration) پیشنهاد داده است که مردم خریدهای خود را به­صورت ماهانه انجام دهند و اقلام مورد نیاز را برای مصرف چند هفته ذخیره کنند تا مراجعه غیرضروری در داخل شهر و مراکز پرتردد جلوگیری به عمل آید و فاصله­گذاری اجتماعی به نحو احسن اجرا گردد. انباشت وسایل غذایی گوناگون برای افرادی که دارای اختلالات خوردن (Eating Disorder) هستند، بسیار چالش­برانگیز است و میزان استرس آن­ها را به میزان قابل توجهی افزایش می­دهد ]3[. اختلالات خوردن از جمله شایعترین اختلالات روان­پزشکی در مردان و به ویژه در زنان به شمار می­آید که پیامدهای روان­شناختی و جسمانی متعددی را برای افراد ایجاد می­کند. اشکال بالینی اختلالات خوردن در بردارنده بی اشتهایی عصبی (Anorexia Nervosa) و پر اشتهایی عصبی (Bulimia Nervosa) است که در طولانی مدت منجر به ابتلاء به بیماری­های مختلفی از جمله بیماریهای قلبی، افسردگی، پوکی استخوان و مشکلات جنسی می­شود ]4[.
در پرخوری عصبی فرد به میزان زیادی غذا می­خورد و بعد از آن فعالیت بدنی زیاد و دوره­های پاکسازی را انجام می­دهد. این افراد اغلب دارای وزن و تصویر بدن مناسبی هستند و کمتر دچار مشکلات اساسی در زندگی شخصی خود می­شوند. در مقابل، بیمارانی که دارای بی­اشتهایی عصبی هستند وزن خیلی پایینی دارند و دارای تصویر بدن مناسبی از خود نیز نیستند که این­ها روند زندگی عادی آن­ها دچار مشکل می­کند ]5[. سیاست­هایی که دولت­ها در جهت قطع زنجیره شیوع ویروس کووید-19 گرفتند باعث شد بسیاری از افراد تحرک و فعالیت بدنی گذشته خود را نداشته باشند و بیشتر وقت خود را در منزل سپری کنند. تمامی این مسائل باعث ایجاد یک محیط چالش برانگیز برای افراد مبتلا به بی­اشتهایی عصبی و پراشتهایی عصبی شد ]6-3[.
قرار گرفتن در موقعیت­های تنش­زا و اضطراب­آور از جمله قرنطینه خانگی، منجربه افزایش خوردن هیجانی در افراد میشود. معمولاً نیز شامل غذاهای پرکالری و چرب است که خطر ابتلاء به اختلالات خوردن را افزایش می­دهد ]7[. از سویی دیگر، دسترسی محدود به برخی محصولات غذایی به عنوان نتیجه احتکار مواد غذایی و محدودیت­های شدید در باشگاه­های ورزشی در هنگام همه­گیری ویروس کووید-19 ممکن است مورد توجه بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات خوردن؛ به خصوص آن‌هایی که قبلاً مصرف بیش از حد مواد غذایی را محدود می­کردند، باشد ]8-2[. در واقع می­توان گفت، عدم امنیت غذایی و تحرک ناکافی در بسیاری از افراد، اختلالات خوردن و چاقی را به همراه خود دارد ]7-4[.
نتایج مطالعات انجام شده حاکی از کاهش چشم‌گیر فعالیت بدنی و افزایش افراطی مصرف ویتامین­های گوناگون در جهت جلوگیری از ابتلاء به ویروس کووید-19 دارد؛ که تمامی این­ها موجب ایجاد مشکلات، جسمانی، رفتاری و روان­شناختی گسترده­ای شده است ]8-6[. از سویی دیگر، با تعطیلی بسیاری از مراکز مشاوره و روان­شناسی در طول همه­گیری ویروس کووید-19 بسیاری از بیماران مبتلا به اختلالات خوردن آسیب زیادی را متحمل شدند. تا جایی که به علت گسترش ویروس کووید-19 بسیاری از این بیماران مجبور شدند زودتر از بیمارستان­ها مرخص شوند یا معالجه خود را عقب بیاندازند. هم‌چنین، باتوجه به این‌که مدت زمان مشخصی برای تولید واکسن کرونا ویروس جدید وجود ندارد؛ لازم است توجه و حمایت روانی بیش‌تری به این افراد صورت گیرد تا از تشدید علائم به میزان قابل توجهی جلوگیری به عمل آید ]9[.
نتیجه­گیری
بیماری کرونا ویروس 2019 تغییرات گسترده­ای در سبک زندگی افراد به وجود آورده است که پیش­بینی می­شود این اتفاقات به مدت زیادی ادامه­دار باشد. از جمله تغییرات چشمگیری که رخ داد، اختلال در عادات و الگوهای غذایی افراد بود. بسیاری از مردم به دلیل ترس از ابتلاء شدن به ویروس کووید-19، سعی کردند سیستم ایمنی بدن خود را با خوردن غذاهای پرکالری و مولتی ویتامین­های مختلف، قوی­تر کنند. در واقع یک نیاز به خوردن وسواس­گونه در افراد به وجود آمد که اقدام به مصرف غلات، سبزیجات، حبوبات یا حتی قرص و مکمل­های گوناگون کردند. بسیاری از افراد تحت تأثیر فضای مجازی و رسانه­ها قرار گرفته بودند و بدون هیچ آگاهی و پشتوانه­ی علمی غذاهای مختلف را مصرف می­کردند. از طرفی دیگر، فاصله­گذاری اجتماعی، دورکاری و تماس­های تصویری که بیشتر صورت افراد مشخص است، باعث گردید بسیاری از مردم به وزن و تصویر بدنی خود توجه نکنند و کمتر خود را در آینه نگاه کنند. تمامی این موارد ممکن است باعث در آینده نه چندان دور باعث ایجاد اختلالات خوردن در سطوح گوناگون بین مردم شود، که نیازمند بررسی و مطالعه بیشتری توسط پژوهشگران است.
 
 
 
 
References
 
 
 
[1]. Cucinotta D, Vanelli M. WHO declares COVID-19 a pandemic. Acta bio-med Atenei Parmensis 2020; 91(1): 157-60.
[2]. Phillipou A, Meyer D, Neill E, Tan EJ, Toh WL, Van Rheenen TE, Rossell SL. Eating and exercise behaviors in eating disorders and the general population during the COVID-19 pandemic in Australia: Initial results from the COLLATE project. Int J Eat Disord 2020; 53(7): 1158-65.
[3]. United States Food and Drug Administration and Drug Administration. Food safety and availability during the coronavirus pandemic (2020). Retrieved from https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/food-safety-and-availability-during coronavirus-pandemic.
[4]. Cooper M, Reilly EE, Siegel JA, Coniglio K, Sadeh-Sharvit S, Pisetsky EM, Anderson LM. Eating disorders during the COVID-19 pandemic and quarantine: an overview of risks and recommendations for treatment and early intervention. Eating Disord 2020; 1-23.
[5]. Shah M, Sachdeva M, Johnston H. Eating disorders in the age of COVID-19. Psychiatry Res 2020; 290: 113122.
[6]. Fernandez-Aranda F, Casas M, Claes L, Bryan DC, Favaro A, Granero R, Gudiol C, Jimenez-Murcia S, Karwautz A, Le Grange D, Menchon JM. COVID-19 and implications for eating disorders. European Eating Disord Review 2020; 28(3): 239-45.
[7]. Weissman RS, Bauer S, Thomas JJ. Access to evidencebased care for eating disorders during the COVID19 crisis. Int J Eat Disord 2020; 53(5): 639-46.
[8]. Martinez-Ferran M, de la Guía-Galipienso F, Sanchis-Gomar F, Pareja-Galeano H. Metabolic Impacts of Confinement during the COVID-19 Pandemic Due to Modified Diet and Physical Activity Habits. Nutrients 2020; 12(6): 1549-66.
[9]. Weissman RS, Bauer S, Thomas JJ. Access to evidencebased care for eating disorders during the COVID19 crisis. Int J Eat Disord 2020; 53(5): 639-46..

 

 
Eating Disorders during Coronavirus 2019 (COVID-19): A Letter to the Editor
 
 
 
F. Bagheri Sheykhangafshe[4], E. Sadeghi Chookami[5], A. A. Hossienkhanzadeh[6]
 
 
Received: 05/08/2020  Sent for Revision: 12/08/2020 Received Revised Manuscript: 06/09/2020 Accepted: 16/09/2020
 
 
From December 2019, the outbreak of coronavirus 2019 in Wuhan, China, began and quickly attracted the attention and concern of the World Health Organization. COVID-19 disease is one of the new cases of coronavirus that is closely related to SARS coronavirus and Middle East respiratory syndrome (MERS-CoV). However, the rate of human-to-human transmission of the COVID-19 virus is much faster than the previous two types of coronavirus. As a result, governments have enacted several restrictions aimed at preventing the COVID-19 virus as much as possible, most of which are aimed at self-quarantining and maintaining social distance. These conditions have had many negative consequences for people around the world, but one of the groups affected is those with eating disorders. Prolonged stay at home, lack of access to treatment, as well as anxiety and stress associated with the unknown disease Coronavirus 2019 have led to numerous psychological and physical problems for people with eating disorders. Also, as access to health care has declined during the COVID-19 virus epidemic, health officials need to pay more attention to these patients.
Key words: Coronavirus 2019, Eating Disorders, Pandemic, COVID-19
 
How to cite this article: Bagheri Sheykhangafshe F, Sadeghi Chookami E, Hossienkhanzadeh A A.  Eating Disorders during Coronavirus 2019 (COVID-19): A Letter to the Editor. J Rafsanjan Univ Med Sci 2020; 19 (7): 765-70. [Farsi]


 
1-کارشناسی ارشد روان­شناسی عمومی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد روان­شناسی عمومی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
3- (نویسنده مسئول) دانشیار گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
تلفن: 01333583940، دورنگار: 01333583940، پست الکترونیکی:   khanzadehabbas@guilan.ac.ir
 
1- MSc in General Psychology, Faculty of Literature and Humanity Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran, ORCID: 0000-0002-3435-3870
[5]- MSc Student of General Psychology, Faculty of Literature and Humanity Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran, ORCID: 0000-0001-5779-0005
[6]- Associate Prof., Dept. of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, University of Guilan, Rasht, Iran, ORCID: 0000-003-4060-0011
(Corresponding Author) Tel: (013) 33583940, Fax: (013) 33583940, E-mail:  khanzadehabbas@guilan.ac.ir
 
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشكي
دریافت: 1399/5/13 | پذیرش: 1399/6/26 | انتشار: 1399/7/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb