باقری شیخانگفشه فرزین، صادقی چوکامی الناز، حسین خانزاده عباسعلی. اختلالات خوردن در دوره قرنطینه خانگی ناشی از کرونا ویروس 2019 (کووید-19): نامه به سردبیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1399; 19 (7) :765-770
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-5529-fa.html
دانشیار گروه روانشناسی، انشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده: (3082 مشاهده)
چکیده
از دسامبر سال 2019 شیوع بیماری ویروس کرونا در ووهان چین آغاز شد و به سرعت توجه و نگرانی سازمان بهداشت جهانی را به خود جلب کرد. بیماری کووید-19 یکی از موارد جدید کرونا ویروس است که ارتباط زیادی با کرونا ویروس سارس و سندرم حاد تنفسی خاورمیانه دارد. اما با این تفاوت که سرعت انتقال انسان به انسان ویروس کووید-19 بسیار سریعتر از دو نوع قبلی کرونا ویروس است. به همین علت، دولتها به منظور جلوگیری هرچه بیشتر ویروس کووید-19 محدودیتهای زیادی را تدوین کردند که هدف بیشتر آنها قرنطینه خانگی و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی است. این شرایط پیامدهای منفی زیادی برای مردم جهان به همراه داشت، اما یکی از گروههایی که تحت تأثیر قرار گرفتهاند، مبتلایان به اختلالات خوردن هستند. در واقع، قرار گرفتن در خانه به مدت طولانی، عدم دسترسی به درمان و همچنین اضطراب و استرس همراه با بیماری ناشناخته کرونا ویروس 2019، مشکلات روانشناختی و جسمانی متعددی برای مبتلایان به اختلالات خوردن در پی داشته است. همچنین باتوجه به اینکه دسترسی به خدمات درمانی در طول همهگیری ویروس کووید-19 کمتر شده، لازم است مسئولان حوزه بهداشت و سلامت به این بیماران توجه بیشتری داشته باشند.
واژهای کلیدی: کرونا ویروس 2019، اختلالات خوردن، همهگیری، کووید-19.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشكي دریافت: 1399/5/13 | پذیرش: 1399/6/26 | انتشار: 1399/7/28