جلد 22، شماره 7 - ( 8-1402 )                   جلد 22 شماره 7 صفحات 776-769 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.PIAU.REC.1400.009


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Madani F, Kazem Zadeh Y. The Effect of 8 Weeks of Aerobic Exercise Along with Nano-Curcumin on the Expression of Atrogin-1 and Murf-1 Genes in Soleus Muscle of Male Wistar Rat: A Short Report. JRUMS 2023; 22 (7) :769-776
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6954-fa.html
مدنی فاطمه، کاظم زاده یاسر. تأثیر 8 هفته تمرین هوازی به همراه مصرف نانوکورکومین بر بیان ژن‌های Atrogin-1 وMurf-1 در عضله نعلی موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار: یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1402; 22 (7) :769-776

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-6954-fa.html


دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی, واحد اسلامشهر, اسلامشهر, ایران
متن کامل [PDF 269 kb]   (509 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (984 مشاهده)
متن کامل:   (591 مشاهده)
گزارش کوتاه
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دوره 22، مهر 1402، 776-769



تأثیر 8 هفته تمرین هوازی به همراه مصرف نانوکورکومین بر بیان ژن­های Atrogin-1  وMurf-1  در عضله نعلی موش­های صحرایی نر نژاد ویستار:
یک گزارش کوتاه

فاطمه مدنی[1].یاسر کاظم‌زاده[2]





دریافت مقاله: 06/02/1402 ارسال مقاله به نویسنده جهت اصلاح: 25/04/1402 دریافت اصلاحیه از نویسنده: 27/06/1402       پذیرش مقاله: 18/07/1402


چکیده
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر هشت هفته مصرف نانوکورکومین و تمرین هوازی بر بیان ژن­های Atrogin-1 و Murf-1 در عضله نعلی موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، از 32 سر موش صحرایی استفاده شد. تمرینات ورزشی 5 جلسه در هفته انجام شد و مکمل­دهی نیز (80 میلی­گرم بر کیلوگرم) به موش‌ها داده شد. از تکنیک Real-time PCR برای سنجش بیان ژن و جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آنالیز واریانس دوطرفه استفاده شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که با انجام تمرین هوازی میانگین بیان ژن­های Murf-1 و Atrogin-1 به طور معنی­داری کاهش یافت (05/0>P). هم­چنین، مصرف مکمل نانوکورکومین هم منجر به کاهش میانگین بیان ژن­های فوق شد (05/0>P).
نتیجه­گیری: مصرف مکمل نانوکورکومین و تمرینات هوازی هر کدام به تنهایی منجر به کاهش بیان ژن­های Atrogin-1 و Murf-1 شدند ولی اثر متقابل آن‌ها بر بیان آتروژن­ها معنی­دار نبود.
واژه­های کلیدی: تمرین هوازی، نانوکورکومین، Murf-1، Atrogin-1، موش صحرایی
 

مقدمه
عضلات اسکلتی وظایف متعددی از جمله محافظت از اندام­های داخلی و حرکت و پاسخ­گویی به نیازهای متابولیکی در فعالیت­های روزمره و ورزشی را دارند. از دست رفتن توده عضلانی که نتیجه عدم تعادل میان سنتز و تجزیه پروتئین‌های آن می­باشد، منجر به آتروفی عضلانی می­شود [1]. بررسی محققان در بازه سال­های 1996 تا 2013 نشان داده که از هر 100.000 نفر 8/19 تا 1/25 نفر دچار آتروفی شده­اند [2]. بنابراین شناخت سازوکارهای درگیر در آتروفی عضلانی به کشف روش­های درمانی جدید برای مقابله با آن کمک خواهد کرد.
مسیرهای اصلی تجزیه پروتئین مسیر اتوفاژی لیزوزومی، مسیرهای یوبیکوئیتین پروتئازوم (Ubiquitin proteasome system; UPS) می­باشد که در این میان، مسیر یوبیکوئیتین پروتئازوم مهمترین نقش را دارد [3] به دنبال شناسایی آتروژن­های (ژن­های آتروفی)Murf-1  وAtrogin -1  دیده شده این دو آنزیم مسئول فعال‌سازی فرآیند تخریب پروتئین‌ها هستند چنان‌چه موش‌هایی که دو فاکتور فوق را نداشتند در مقابل آتروفی عضلانی ناشی از قطع عصب مقاوم بودند [4].
کورکومین (Curcumin) ماده مؤثره زردچوبه است که قادر به مهار سیتوکین­های التهابی و استرس اکسیداتیو و نیز سرکوب NF-κB می­باشد و بر همین اساس چندین سال استفاده از کورکومین گزینه مناسبی برای پیش­گیری یا درمان آتروفی عضلانی بوده است [5]. با توجه به این موضوع که بین مسیر تخریب پروتئین­های عضله و فعال شدن مسیرNF-κB  ارتباط وجود دارد [6]، بنابراین انتظار می­رود که کورکومین اثر مهاری بر آتروفی عضلانی داشته باشد. کورکومین فعالیت کمپلکس پروتئازوم را مهار کرده و بیان ژن­هایMurf-1  وAtrogin-1  را به طور متغیر کاهش می‌دهد [7].
فعالیت ورزشی می­تواند از طریق ایجاد سازگاری­های فیزیولوژیکی، عملکرد عضلانی را به صورت توانایی در حفظ بار کار زیر بیشینه طولانی مدت و رسیدن به برونده بیشتر در یک مسافت یا زمان ثابت بهبود بخشد. در ارتباط با اثر تمرینات ورزشی بر بیان ژن­های آتروفی نتایج متناقضی وجود دارد. هشت هفته تمرین استقامتی با افزایش بیان ژن‌های Murf-1 و Atrogin-1 منجر به آتروفی عضلانی می‌شود، در حالی که 8 هفته تمرین مقاومتی منجر به کاهش آتروفی عضلانی شد [8].
بر طبق جستجوهای انجام شده مطالعه­ای که اثر هم­زمان مصرف مکمل نانو­کورکومین و انجام تمرینات هوازی را بر آتروژن­ها بررسی کرده باشد، یافت نشد. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر 8 هفته تمرین هوازی به همراه مصرف نانو کورکومین بر بیان ژن­هایAtrogin-1  وMurf-1  در عضله نعلی موش­های صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد.
مواد و روش‌ها
پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش تجربی در سال 1400 انجام شد. تعداد 32 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار با میانگین وزنی 200 تا 220 گرم و سن تقریبی 8 هفته خریداری و به آزمایشگاه حیوانات منتقل و در شرایط دمایی 3±22 درجه سانتی­گراد تحت چرخه 12 ساعت تاریکی و 12 ساعت روشنایی و رطوبت 40 تا 60 درصد قرار گرفتند. در این تحقیق اصول اخلاقی در مورد نحوه کار با حیوانات از جمله در دسترس بودن آب و غذا و شرایط نگه­داری مناسب و عدم اجبار در تمرین­ها مد نظر قرار گرفت. کد اخلاق IR.IAU.PIAU.REC.1400.009 از دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند اخذ شد.
موش­های صحرایی پس از یک هفته عادت به شرایط محیط به صورت تصادفی به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه تمرین هوازی، گروه مکمل نانوکورکومین، گروه تمرین هوازی و مکمل نانوکورکومین. در ادامه دو گروه از موش­های صحرایی که تمرین با تردمیل را داشتند به مدت یک هفته با تردمیل مخصوص جوندگان با سرعت 5 تا 10 متر در دقیقه و 3 روز در هفته به منظور آشنایی با تردمیل به تمرین هوازی پرداختند [9] و در ادامه پروتکل اصلی تمرین را طبق جدول 1 انجام دادند.
 

جدول 1- پروتکل 8 هفته تمرین هوازی انجام شده برای موش­های صحرایی نر نژاد ویستار
تکرار مدت شدت هفته
3 روز در هفته 25 دقیقه در روز 18 متر در دقیقه هفته اول و دوم
3 روز در هفته 30 دقیقه در روز 18 متر در دقیقه هفته سوم و چهارم
3 روز در هفته 35 دقیقه در روز 18 متر در دقیقه هفته پنجم و ششم
3 روز در هفته 40 دقیقه در روز 18 متر در دقیقه هفته هفتم و هشتم
 
نانو ذرات کیتوزان و نانو ذرات کیتوزان خالی طبق مطالعه Vijayakurup و همکارانش آماده­سازی شدند [10]. پس از تأیید کیفیت آن به ازای هر کیلوگرم از وزن حیوان مقدار 80 میلی­گرم نانو کورکومین به مدت 8 هفته گاواژ شد. در پایان مداخلات مکمل­دهی و تمرینات ورزشی، موش­های صحرایی با ترازویی با دقت 001/0 گرم ساخت ژاپن وزن‌کشی شدند و سپس با کتامین (75 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن‌شان) و زایلازین (10 میلی­گرم /کیلوگرم) و آسپرومازین (3 میلی­گرم /کیلوگرم) به صورت تزریق داخل صفاقی بیهوش شدند و پس از تایید بیهوشی عضله نعلی حیوان برداشته شد.
جهت ارزیابی مقادیر بیان ژن ابتدا استخراج RNA (Ribonucleic acid) از بافت­ها در همه گروه­های مورد بررسی، طبق پروتکل شرکت سازنده (کیاژن آلمان) انجام گرفت و پس از استخراج آن با خلوص و غلظت بالا از تمامی نمونه­های مورد مطالعه، مراحل سنتز cDNA (Complementary DNA) طبق پروتکل شرکت سازنده (Fermentas, USA) انجام شد. سپس از آن برای انجام واکنش رونویسی معکوس مورد استفاده قرار گرفت و سپس cDNA به روش PCR (Polymerase chain reaction) تکثیر شد.
داده­های جمع­آوری شده، با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شد. نرمال بودن توزیع داده­ها با استفاده از آزمون Shapiro-Wilk و همگنی واریانس گروه­ها با استفاده از آزمون Levene بررسی و مورد تأیید قرار گرفت (05/0<P). به منظور ارزیابی اثر تمرین هوازی و مصرف مکمل نانوکورکومین بر روی بیان آتروژن­ها از آنالیز واریانس دوطرفه استفاده شد. سطح معنی­داری در آزمون­ها 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج
در این بررسی تغییرات بیان ژن­های Atrogin-1 و Murf-1 در عضله نعلی موش­های صحرایی پس از هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل نانوکورکومین اندازه­گیری شد.
نتایج آنالیز واریانس دوطرفه در مورد بیان ژن Atrogin-1 نشان داد که صرف­نظر از مصرف مکمل نانوکورکومین، تمرین هوازی منجر به کاهش میانگین بیان ژن Atrogin-1 شد (862/10=F، 1=df، 003/0=P). از سویی دیگر صرف­نظر از تمرین هوازی، مصرف مکمل نانوکورکومین منجر به کاهش میانگین بیان ژن Atrogin-1 در موش­های صحرایی مورد بررسی شد (289/5=F، 1=df، 029/0=P) (نمودار 1).
نتایج آنالیز واریانس دو­طرفه در مورد بیان ژن Murf-1 نشان داد که صرف­نظر از مصرف مکمل نانوکورکومین، تمرین هوازی منجر به کاهش میانگین بیان ژن Murf-1 شد (272/6=F، 1=df، 018/0=P). از طرفی دیگر صرف­نظر از تمرین هوازی، مصرف مکمل نانوکورکومین منجر به کاهش میانگین بیان ژن Murf-1 در موش­های صحرایی مورد بررسی شد (464/5=F، 1=df، 027/0=P) (نمودار 1).
نتایج آنالیز واریانس دو­طرفه هم­چنین نشان داد که اثر متقابل تمرین هوازی و مصرف مکمل نانوکورکومین بر بیان ژن Atrogin-1، اثر معنی­داری نداشت (799/0=F، 1=df، 379/0=P) و اثر متقابل تمرین هوازی و مصرف مکمل نانوکورکومین بر بیان ژن Murf-1 نیز اثر معنی داری نداشت (153/1=F، 1=df، 292/0=P).
 
نمودار 1- اثر تمرین هوازی و مکمل نانوکورکومین بر بیان ژن­های Murf-1 و Atrogin-1 در عضله نعلی موش­های صحرایی نر نژاد ویستار
 


بحث
نتایج نشان داد که بیان ژن­های Murf-1 و  Atrogin -1در عضله نعلی موش­های صحرایی در گروه تمرین هوازی به تنهایی و مصرف مکمل نانوکورکومین به تنهایی کاهش داشته است و در گروه تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل نانوکورکومین این تغییرات معنی­دار نبوده است.
نقش پروتئین­های سرچنگالی FOXO (Fork Head Box) در ایجاد آتروفی عضلانی ثابت شده است، به­طوری­که افزایش بیان این فاکتور منجر به افزایش بیان ژن­های Murf-1 و Atrogin-1 می­شود [11]. نشان داده شده که تمرینات هوازی با مهار مسیر FOXO باعث کاهش مهار مسیر یوبیکوئیتین پروتئازوم درگیر در کاتابولیسم و آتروفی عضلانی موش­های صحرایی دیابتی می­شود [12]. ناهمسو با نتایج به دست آمده نیز گفته شده هشت هفته تمرینات استقامتی با افزایش بیان آتروژن­ها منجر به افزایش تحلیل عضلانی می­شود [8]. پیش از این Stefanetti و همکارانش گزارش کردند که افرادی که به مدت 10 هفته تحت تمرین استقامتی بوده­اند نسبت به کسانی که تمرینات مقاومتی انجام دادند، بیان پروتئین­های مرتبط با آتروفی عضلانی از جمله Murf-1 و Atrogin-1 بیشتری را تجربه کردند [13].
کورکومین یک ماده غذایی با اهداف بیولوژیکی متعدد و اثرات مختلف سلولی است. یکی از فاکتور­هایی که از کورکومین متأثر می­شود NF-κB (Nuclear Factor Kappa B) می­باشد، با کاهش فعالیت NF-κB می­توان از آتروفی عضلانی جلوگیری کرد. کورکومین با مهار این فاکتور، کاهش تخریب پروتئین­های عضلانی ناشی از بی­تحرکی را به دنبال دارد. کورکومین با تنظیم مسیر سیگنالینگ NF-κB /UPS باعث کاهش یوبی کویتیناسیون و التهاب در عضله اسکلتی می­شود و با بهبود اختلال عملکردی میتوکندری در موش­های مبتلا به کاشکسی ناشی از سرطان پستان موجب کاهش آتروفی عضلانی می­شود [6]. احتمالاً مسیر NF-κB یکی از مسیرهای اصلی کنترل Murf-1 است حتی بازسازی عضلات نیز با کورکومین به عنوان مهارکننده NF-κB در دهه­های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. مسیرسیگنالینگ PI3K/AKT که منجر به فعال شدن m TOR و در نهایت به سنتز پروتئین­های عضلانی منجر می­شود نیز از دیگر اهداف کورکومین می­باشد. AKT سنتز پروتئین را از طریق mTOR و تجزیه آن را از طریق مهار فاکتور­های رونویسی خانواده FOXO کنترل می­کند. در مجموع فعال شدن این مسیر از آتروفی عضلانی پیش­گیری می­کند [14].
اگرچه در پژوهش حاضر تأثیرات متقابل تمرین هوازی و مصرف مکمل نانوکورکومین بر بیان آتروژن­ها معنی‌دار نبوده است، ولی Osali و همکارانش نشان دادند، اثرات فعالیت هوازی و مصرف مکمل نانوکورکومین بر مهار التهاب دارای هم­افزایی می­باشد به­طوری که هر یک به تنهایی منجر به به کاهش التهاب می­شوند ولی اثرات هم­زمان مصرف مکمل نانوکورکومین و انجام تمرین هوازی کاهش محسوس تری را در التهاب ایجاد کرد [15].
با توجه به این­که فاکتور FOXO بیان آتروژن­ها را افزایش می­دهد، عدم سنجش آن یکی از محدودیت­های پژوهش حاضر بود. از سویی دیگر، با توجه به این­که انواع فعالیت­های ورزشی تأثیرات متفاوتی را بر روی آتروژن‌ها می­گذارند، پیشنهاد می­شود در پژوهش­های آتی از پروتکل­های تمرینی دیگر مانند تمرینات مقاومتی و ترکیبی استفاده شود و نیز با در نظر گرفتن افزایش بیان آتروژن­ها با افزایش سن یا سرطان، پیشنهاد می­شود، تأثیر نانوکورکومین با دوزهای متفاوت بر روی نمونه­های سالمند یا سرطانی مطالعه شود.
نتیجه‌گیری
به طور کلی یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که انجام تمرینات هوازی و یا مصرف مکمل نانوکورکومین باعث کاهش بیان ژن­های آتروفی عضلانی شده است. بر این اساس احتمالاً تمرین هوازی و یا مکمل نانوکورکومین عامل مهمی در مهار مسیرهای مرتبط با آتروفی عضلانی می­باشد، هرچند برای شناخت دقیق مکانیسم­های مرتبط با آتروفی نیاز به تحقیقات گسترده­تری در این زمینه می­باشد.
تشکر و قدرانی
به این ­وسیله از مسئول مرکز حیوانات علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه بقیه الله آقای دکتر حسین شیروانی به جهت ایجاد شرایط مناسب و تجهیزات لازم برای انجام این پژوهش تشکر و قدردانی به عمل می­آید.
 


References
 
[1] Hardy EJ, Deane CS, Lund JN, Phillips BE. Loss of muscle mass in the immediate post-operative period is associated with inadequate dietary protein and energy intake. Eur J Clin Nutr 2023; 77(4): 503-5.
[2] Theadom A, Rodrigues M, Roxburgh R, Balalla S, Higgins C, Bhattacharjee R, et al. Prevalence of muscular dystrophies: a systematic literature review. Neuroepidemiology 2015; 43(3-4): 259-68.
[3] Wang W, Li M, Chen Z, Xu L, Chang M, Wang K, et al. Biogenesis and function of extracellular vesicles in pathophysiological processes of skeletal muscle atrophy. Biochemical pharmacology 2022; 198: 114954.
[4] Bodine SC, Latres E, Baumhueter S, Lai VK, Nunez L, Clarke BA, et al. Identification of ubiquitin ligases required for skeletal muscle atrophy. Science 2001; 294(5547): 1704-8.
[5] Vargas-Mendoza N, Madrigal-Santillán E, Álvarez-González I, Madrigal-Bujaidar E, Anguiano-Robledo L, Aguilar-Faisal JL, et al. Phytochemicals in skeletal muscle health: effects of curcumin (from Curcuma longa Linn) and sulforaphane (from Brassicaceae) on muscle function, recovery and therapy of muscle atrophy. Plants 2022; 11(19): 2517.
[6] Zhang J, Zheng J, Chen H, Li X, Ye C, Zhang F, et al. Curcumin targeting NF-κB/ubiquitin-proteasome-system axis ameliorates muscle atrophy in triple-negative breast cancer cachexia mice. Mediators of Inflammation 2022; 2022.
[7] Lyu W, Kousaka M, Jia H, Kato H. Effects of Turmeric Extract on Age-Related Skeletal Muscle Atrophy in Senescence-Accelerated Mice. Life 2023; 13(4): 941.
[8] Moradi Y, Zehsaz F, Nourazar MA. Concurrent exercise training and Murf-l and Atrogin-1 gene expression in the vastus lateralis muscle of male Wistar rats. Apunts Sports Medicine 2020; 55(205): 21-7.
[9] Al-Jarrah M, Ahmad MB, Maayah M, Al-Khatib A. Effect of exercise training on the expression of p53 and iNOS in the cardiac muscle of type I diabetic rats. Journal of Endocrinology and Metabolism 2012; 2(4-5): 176-80.
[10] Vijayakurup V, Carmela S, Carmelo D, Corrado T, Srinivas P, Gopala S. Phenethyl caffeate benzo [kl] xanthene lignan with DNA interacting properties induces DNA damage and apoptosis in colon cancer cells. Life Sciences 2012; 91(25-26): 1336-44.
[11] Pomiès P, Blaquière M, Maury J, Mercier J, Gouzi F, Hayot M. Involvement of the FoxO1/MuRF1/Atrogin-1 signaling pathway in the oxidative stress-induced atrophy of cultured chronic obstructive pulmonary disease myotubes. PLoS One 2016; 11(8): e0160092.
[12] Vechetti-Junior IJ, Bertaglia RS, Fernandez GJ, de Paula TG, de Souza RW, Moraes LN, et al. Aerobic exercise recovers disuse-induced atrophy through the stimulus of the LRP130/PGC-1α complex in aged rats. Journals of Gerontology Series A: Biomedical Sciences and Medical Sciences 2016; 71(5): 601-9.
[13] Stefanetti RJ, Lamon S, Wallace M, Vendelbo MH, Russell AP, Vissing K. Regulation of ubiquitin proteasome pathway molecular markers in response to endurance and resistance exercise and training. Pflügers Archiv-European Journal of Physiology 2015; 467: 1523-37.
[14] Zhao Z, Li C, Xi H, Gao Y, Xu D. Curcumin induces apoptosis in pancreatic cancer cells through the induction of forkhead box O1 and inhibition of the PI3K/Akt pathway. Molecular Medicine Reports 2015; 12(4): 5415-22.
[15] Osali A. Aerobic exercise and nano-curcumin supplementation improve inflammation in elderly females with metabolic syndrome. Diabetology & Metabolic Syndrome 2020; 12: 1-7.


The Effect of 8 Weeks of Aerobic Exercise Along with Nano-Curcumin on the Expression of Atrogin-1 and Murf-1 Genes in Soleus Muscle of Male Wistar Rat:
 A Short Report

Fatemeh Madani[3] , Yaser Kazemzadeh[4]


Received: 26/04/23       Sent for Revision: 16/07/23       Received Revised Manuscript: 18/09/23   Accepted: 10/10/23

Background and Objectives: The present study aimed to investigate the effects of eight weeks of taking nano-curcumin and performing aerobic exercise on the expression of Atrogin-1 and Murf-1 genes in the soleus muscle of male Wistar rats.
Materials and Methods: This experimental study was conducted on 32 rats. Aerobic exercises were performed 5 times per week, and nano-curcumin was administered to rats at 80 mg per kg. The real-time PCR (Polymerase chain reaction) technique was employed to measure gene expression, and two-way analysis of variance (ANOVA) was used to analyze the data. 
Results: The results showed that aerobic exercise significantly decreased the expression levels of the MuRF-1 and Atrogin-1 genes (p<0.05). In addition, nano-curcumin supplementation without aerobic exercise also reduced the expression levels of the mentioned genes (p<0.05).
Conclusion: The results of this study indicated that nano-curcumin supplementation alone decreased the expression levels of the two mentioned genes and so did aerobic exercise alone. However, their interaction effects were not significant on the expression level of the Atrogin-1 gene. 
Key words: Aerobic exercise, Nano-curcumin, Murf-1, Atrogin-1, Rat

Funding: This study did not have any funds.
Conflict of interest: None declared.
Ethical approval: The Ethics Committee of Islamic Azad University of Parand approved the study (IR.IAU.PIAU.REC.1400.009).

How to cite this article: Madani Fatemeh, Kazemzadeh Yaser. The Effect of 8 Weeks of Aerobic Exercise Along with Nano-Curcumin on the Expression of Atrogin-1 and Murf-1 Genes in Soleus Muscle of Male Wistar Rat: A Short Report. J Rafsanjan Univ Med Sci 2023; 22 (7): 769-76. [Farsi]
 
[1]- دانشجوی دکتری ,گروه فیزیولوژی ورزشی, دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی, واحد اسلامشهر, اسلامشهر, ایران
[2]- (نویسنده مسئول) استادیار ,دانش آموخته دانشگاه خوارزمی, تهران, ایران
تلفن:56123601-021 دورنگار:56143971-021 پست الکترونیکی:Yaser.Kazemzadeh@yahoo.com
[3] -PhD Student, Dept. of Sports Physiology, Faculty of Physical Education, Islamic Azad University, Islamshahr Branch, Islamshahr, Iran
[4]- Assistant Prof., Graduated from Kharazmi University, Tehran, Iran, ORCID: 0000-0001-5635-9352
(Corresponding Author) Tel: (021) 56123601, Fax: (021) 56143971, E-mail: yaser.kazemzadeh@yahoo.com
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: 1402/2/5 | پذیرش: 1402/7/22 | انتشار: 1402/8/28

فهرست منابع
1. Hardy EJ, Deane CS, Lund JN, Phillips BE. Loss of muscle mass in the immediate post-operative period is associated with inadequate dietary protein and energy intake. Eur J Clin Nutr 2023; 77(4): 503-5.
2. Theadom A, Rodrigues M, Roxburgh R, Balalla S, Higgins C, Bhattacharjee R, et al. Prevalence of muscular dystrophies: a systematic literature review. Neuroepidemiology 2015; 43(3-4): 259-68.
3. Wang W, Li M, Chen Z, Xu L, Chang M, Wang K, et al. Biogenesis and function of extracellular vesicles in pathophysiological processes of skeletal muscle atrophy. Biochemical pharmacology 2022; 198: 114954.
4. Bodine SC, Latres E, Baumhueter S, Lai VK, Nunez L, Clarke BA, et al. Identification of ubiquitin ligases required for skeletal muscle atrophy. Science 2001; 294(5547): 1704-8.
5. Vargas-Mendoza N, Madrigal-Santillán E, Álvarez-González I, Madrigal-Bujaidar E, Anguiano-Robledo L, Aguilar-Faisal JL, et al. Phytochemicals in skeletal muscle health: effects of curcumin (from Curcuma longa Linn) and sulforaphane (from Brassicaceae) on muscle function, recovery and therapy of muscle atrophy. Plants 2022; 11(19): 2517.
6. Zhang J, Zheng J, Chen H, Li X, Ye C, Zhang F, et al. Curcumin targeting NF-κB/ubiquitin-proteasome-system axis ameliorates muscle atrophy in triple-negative breast cancer cachexia mice. Mediators of Inflammation 2022; 2022.
7. Lyu W, Kousaka M, Jia H, Kato H. Effects of Turmeric Extract on Age-Related Skeletal Muscle Atrophy in Senescence-Accelerated Mice. Life 2023; 13(4): 941.
8. Moradi Y, Zehsaz F, Nourazar MA. Concurrent exercise training and Murf-l and Atrogin-1 gene expression in the vastus lateralis muscle of male Wistar rats. Apunts Sports Medicine 2020; 55(205): 21-7.
9. Al-Jarrah M, Ahmad MB, Maayah M, Al-Khatib A. Effect of exercise training on the expression of p53 and iNOS in the cardiac muscle of type I diabetic rats. Journal of Endocrinology and Metabolism 2012; 2(4-5): 176-80.
10. Vijayakurup V, Carmela S, Carmelo D, Corrado T, Srinivas P, Gopala S. Phenethyl caffeate benzo [kl] xanthene lignan with DNA interacting properties induces DNA damage and apoptosis in colon cancer cells. Life Sciences 2012; 91(25-26): 1336-44.
11. Pomiès P, Blaquière M, Maury J, Mercier J, Gouzi F, Hayot M. Involvement of the FoxO1/MuRF1/Atrogin-1 signaling pathway in the oxidative stress-induced atrophy of cultured chronic obstructive pulmonary disease myotubes. PLoS One 2016; 11(8): e0160092.
12. Vechetti-Junior IJ, Bertaglia RS, Fernandez GJ, de Paula TG, de Souza RW, Moraes LN, et al. Aerobic exercise recovers disuse-induced atrophy through the stimulus of the LRP130/PGC-1α complex in aged rats. Journals of Gerontology Series A: Biomedical Sciences and Medical Sciences 2016; 71(5): 601-9.
13. Stefanetti RJ, Lamon S, Wallace M, Vendelbo MH, Russell AP, Vissing K. Regulation of ubiquitin proteasome pathway molecular markers in response to endurance and resistance exercise and training. Pflügers Archiv-European Journal of Physiology 2015; 467: 1523-37.
14. Zhao Z, Li C, Xi H, Gao Y, Xu D. Curcumin induces apoptosis in pancreatic cancer cells through the induction of forkhead box O1 and inhibition of the PI3K/Akt pathway. Molecular Medicine Reports 2015; 12(4): 5415-22.
15. Osali A. Aerobic exercise and nano-curcumin supplementation improve inflammation in elderly females with metabolic syndrome. Diabetology & Metabolic Syndrome 2020; 12: 1-7.‌

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb