زمینه و هدف: تجویز خوراکی محلولهای شیرین، درک درد را در طول انجام پروسیجرهای دردناک کاهش میدهد. اخیراً مشخص شده است که کرم ضد درد املا در نوزادان بی ضرر است. این مطالعه تأثیر کرم املا را با گلوکز خوراکی در کاهش درد نوزادان در زمان رگ گیری مقایسه مینماید.
مواد و روشها: این مطالعه بر روی 220 نوزاد که به علت زردی به بیمارستان مراجعه کرده بودند و تحت رگ گیری قرار گرفتند، انجام شد. 106 نوزاد کرم املا و پلاسبو خوراکی (آب مقطر) دریافت کردند و 114 نوزاد گلوکز خوراکی 35% و پلاسبو (ویتامین A+D ) دریافت کردند. نشانههای درد هنگام رگگیری با روش نمرهبندی درد در نوزادان ( NIPS ) اندازهگیری شد. مدت زمان گریه نیز ثبت گردید. سپس شدت درد و مدت زمان گریه در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که نمره NIPS به طور مشخصی در گروه دریافت کننده گلوکز ( 89/1 Mean= ) در مقایسه با گروه املا (81/2 Mean= ) پایین تر بود (0 p= ). طول مدت گریه در دو دقیقه اول به طور مشخصی در گروه گلوکز
( 2 Second = Median ) نسبت به گروه املا ( 9 Second = Median ) پایین تر بود (005/0= p ). 3/12 درصد از نوزادان در گروه گلوکز نمره NIPS بالای 3 داشتند (نمره زیر 3 نشان دهنده درد خفیف یا فقدان درد است)، در حالی که در گروه املا 3/29 درصد از نوزادان نمره بالای 3 داشتند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان میدهد گلوکز خوراکی نشانههای درد ناشی از رگگیری نوزادان را نسبت به کرم ضد درد املا بیشتر کاهش میدهد.
واژههای کلیدی: کرم املا، گلوکز خوراکی، خونگیری وریدی، درد ، نوزاد
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |