جلد 4، شماره 4 - ( 9-1384 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 294-299 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori Shadkam M, Behjati M, Fallahzadeh H. Comparison of Topical EMLA Cream with Oral Glucose on Pain Reduction at Venipuncture in Ichteric Newborns. JRUMS. 2005; 4 (4) :294-299
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-120-fa.html
نوری شادکام دکتر محمود، بهجتی دکتر مصطفی، فلاح‌زاده دکتر حسین. مقایسه کرم موضعی املا با گلوکز خوراکی در کاهش درد ناشی از خونگیری در نوزادان ایکتریک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1384; 4 (4) :294-299

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-120-fa.html


چکیده:   (14279 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: تجویز خوراکی محلول‌های شیرین، درک درد را در طول انجام پروسیجرهای دردناک کاهش می‌دهد. اخیراً مشخص شده است که کرم ضد درد املا در نوزادان بی ‌ ضرر است. این مطالعه تأثیر کرم املا را با گلوکز خوراکی در کاهش درد نوزادان در زمان رگ ‌ گیری مقایسه می‌نماید.

مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی 220 نوزاد که به علت زردی به بیمارستان مراجعه کرده بودند و تحت رگ ‌ گیری قرار گرفتند، انجام شد. 106 نوزاد کرم املا و پلاسبو خوراکی (آب مقطر) دریافت کردند و 114 نوزاد گلوکز خوراکی 35% و پلاسبو (ویتامین A+D ) دریافت کردند. نشانه‌های درد هنگام رگ‌گیری با روش نمره‌بندی درد در نوزادان ( ‌ NIPS ) اندازه‌گیری شد. مدت زمان گریه نیز ثبت گردید. سپس شدت درد و مدت زمان گریه در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که نمره NIPS به طور مشخصی در گروه دریافت کننده گلوکز ( 89/1 Mean= ) در مقایسه با گروه املا (81/2 Mean= ) پایین ‌ تر بود (0 p= ). طول مدت گریه در دو دقیقه اول به طور مشخصی در گروه گلوکز
( 2 Second = Median ) نسبت به گروه املا ( 9 Second = Median ) پایین تر بود (005/0= p ). 3/12 درصد از نوزادان در گروه گلوکز نمره NIPS بالای 3 داشتند (نمره زیر 3 نشان دهنده درد خفیف یا فقدان درد است)، در حالی که در گروه املا 3/29 درصد از نوزادان نمره بالای 3 داشتند.

نتیجه گیری: این مطالعه نشان می‌دهد گلوکز خوراکی نشانه‌های درد ناشی از رگ‌گیری نوزادان را نسبت به کرم ضد درد املا بیشتر کاهش می‌دهد.

واژه‌های کلیدی: کرم املا، گلوکز خوراکی، خونگیری وریدی، درد ، نوزاد

متن کامل [PDF 209 kb]   (1051 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی اجتماعی
دریافت: ۱۳۸۵/۲/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb