جلد 4، شماره 4 - ( 9-1384 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 319-312 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahatpisheh H, Jalali M, Badami N, Mardani N. Alkaline Protease Production and its Purification from a Soil Separated Alkalophilic Bacillus. JRUMS 2005; 4 (4) :312-319
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-123-fa.html
فلاحت‌پیشه حمیدرضا، جلالی دکتر محمود، بادامی دکتر ناصر، مردانی نادیا. تولید و خالص‌سازی آنزیم پروتئاز قلیایی از باسیلوس قلیا‌دوست جدا شده از خاک. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1384; 4 (4) :312-319

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-123-fa.html


چکیده:   (29491 مشاهده)

چکیده

زمین ه و هدف: پروتئازها جزو مهم‌ترین آنزیم‌های صنعتی هستند پروتئازهای قلیایی در ترکیب شوینده‌ها استفاده می‌شوند. از آن‌جایی که مقاومت در برابر حرارت و محیط قلیایی دو خصوصیت مهم آنزیم‌ها به هنگام افزودن به ترکیب پاک کننده‌ها است لذا جستجو برای یافتن منابع آنزیمی و آنزیم‌های قلیایی دارای اهمیت بسیاری می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی جداسازی باسیلوس قلیا‌دوست از خاک و امکان تولید آنزیم پروتئاز قلیایی از سوش جدا شده و خالص‌سازی آنزیم تولید شده بود.

مواد و روش‌ها: عملیات جدا‌سازی و تخلیص باسیلوس قلیا دوست از نمونه‌های خاک با استفاده از کشت در محیط اختصاصی با هدف شناسایی فعالیت پروتئازی اولیه و سپس تخلیص سویه‌های دارای فعالیت پروتئازی انجام گردید. پس از آن گونه باسیلوس 5-2 در محیط مناسب با شرایط معین کشت داده شد. و خالص‌سازی آن از طریق: 1- رسوب‌دهی فاز آنزیمی از طریق اشباع‌سازی با آمونیوم سولفات 55%. 2- تغلیظ توسط اولترافیلتراسیون 3- کروماتوگرافی تعویض کاتیونی توسط رزین کربوکسی‌متیل سلولز صورت گرفت. در تمام مراحل فعالیت پروتئاز قلیایی از طریق هیدرولیز سوبسترای کازئین در10 pH برای مدت زمان مشخص و سپس اندازه‌گیری محصول پروتئولیز(میزان معادل تیروزین) در طول موج 275 نانومتر انجام می‌گرفت.

یافته‌ها: با مقایسه خصوصیات بیوشیمیایی و تاکسونومیک ، باسیلوس 5-2 با باسیلوس آلکالوفیلیک تطابق داشت. هم‌چنین این سویه در pH ‌های قلیایی دارای فعالیت پروتئولیتیک و آمیلولیتیک بود ولی فعالیت ژلاتینولیتیک نداشت. پیشرفت خالص سازی با روش الکتروفورز روی ژل پلی‌آکریل‌آمید ( PAGE ) بررسی و جرم ملکولی آنزیم با روش SDS-PAGE و با کمک استانداردهای پروتئینی معادل 24700 دالتون معین گردید.

نتیجه‌گیری: پس از اتمام خالص‌سازی راندمان کل 24% و مرتبه خالص‌سازی 50 بار تعیین شد که راندمان خالص‌سازی نهایی به دست آمده مشابه راندمان به دست آمده در سایر تحقیقات بود. به نظر می‌رسد ملکول این آنزیم یک ملکول منومر باشد چون میزان تحرک الکتروفورتیک تک باند‌های به دست آمده در PAGE و SDS-PAGE مشابه یکدیگر بود.

واژه‌های کلیدی: پروتئاز قلیایی، باسیلوس قلیا‌دوست، خالص‌سازی، فعالیت ویژه آنزیمی

متن کامل [PDF 523 kb]   (5955 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1385/2/2 | انتشار: 1384/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb