چکیده
زمینه و هدف: پای چرخیده به داخل از جمله ناهنجاریهای رایج اندام تحتانی میباشد که با افتادگی استخوان ناوی همراه بوده و ممکن است متأثر از عضلات ران باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر یک برنامه تمرین قدرتی بر عضلات دورکننده و چرخشدهنده خارجی ران در پای چرخیده به داخل بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود. سی آزمودنی مرد 25-18 ساله به صورت هدفمند که پای چرخیده به داخل داشته انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه 15 نفری کنترل و تجربی قرار گرفتند. قبل از آغاز برنامه تمرینی، پای چرخیده به داخل آزمودنیها با آزمون افتادگی استخوان ناوی و قدرت عضلات دورکننده و چرخشدهنده خارجی ران با دیناموتر دستی اندازهگیری شد. گروه تجربی، به مدت شش هفته، و با تواتر سه جلسه در هفته برنامه تمرین قدرتی بر عضلات ناحیه پراگزیمال اندام تحتانی را اجرا نمودند و گروه کنترل فعالیت معمول خود را سپری نمود. پس از شش هفته تمرین قدرتی، قدرت عضلات و پای چرخیده به داخل مجدداً اندازهگیری شد. تحلیل اطلاعات با آزمون t زوجی و مستقل برای اختلافات درون گروهی و بین گروهی استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که افزایش معنیداری در قدرت عضلات دورکننده (00 1 /0 p< ) و چرخاننده خارجی (00 1 /0 p< ) و همچنین، پای چرخیده به داخل (001/0= p ) بین پیش و پسآزمون گروه تجربی وجود دارد. لیکن در گروه کنترل تغییر معنیداری مشاهده نگردید (05/0< p ). در مقایسه دو گروه، نتایج نشان داد که بین دو گروه تجربی و کنترل در پیشآزمون پای چرخیده به داخل تفاوت معنیداری وجود ندارد (781/0= p ) اما در پسآزمون تفاوت معنیداری (043/0= p ) دیده شد.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق مشخص ساخت که با تقویت عضلات دورکننده و چرخاننده خارجی ران میتوان میزان افتادگی استخوان ناوی را کاهش داده و ناهنجاری پای چرخیده به داخل را اصلاح نمود.
واژههای کلیدی: پای چرخیده به داخل، برنامه تمرین قدرتی، عضلات دورکننده ران، عضلات چرخشدهنده خارجی ران
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |