جلد 5، شماره 2 - ( 3-1385 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 108-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademi Kalantari K. The Feed-forward Effect of Pretibial Muscles on Quadriceps Femoris During Stance Phase of Gait. JRUMS 2006; 5 (2) :103-108
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-161-fa.html
خادمی کلانتری دکتر خسرو. اثر پیش خوراند عضلات قدامی ساق پا بر روی عضلات چهار سر رانی در طی فاز استانس راه رفتن. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1385; 5 (2) :103-108

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-161-fa.html


چکیده:   (13375 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: ارتباط عصبی تحریکی بین عضلات قدامی ساق پا و نورون‌های حرکتی عضلات چهار سر رانی گزارش شده است. عنوان شده است که نورون‌های واسطه در این مسیر رفلکسی سیگنال‌های فوقانی مغزی را به نورون‌های حرکتی عضلات چهار سر رانی رله می‌کنند. این موضوع می‌تواند دلالت بر نقش مهم این مسیر عصبی در کنترل حرکتی زانو در فعالیت‌هایی همچون راه رفتن داشته باشد.به این دلیل الگوی تغییرات این رفلکس تأخیر کوتاه را در افراد سالم در حین راه رفتن به منظور بررسی نقش آن در کنترل حرکتی عضلات چهار سر رانی مورد بررسی قرار داده‌ایم.

  مواد و روش‌ها: رفلکس مورد نظر در ۱٢ فرد به وسیله تحریک اعمال شده به عصب پرونئال مشترک در نقاط مختلف چرخه راه رفتن در حین راه رفتن بر روی تردمیل بر انگیخته شد. بزرگی رفلکس و شدت انقباض عضلات واستوس داخلی، راست رانی و درشت‌نی قدامی از الکترومیوگرافی سطحی ثبت شده محاسبه و به صورت درصد انقباض ارادی حداکثر در عضلات مربوطه نرمالیزه گردید.

  یافته‌ها: رفلکس فوق ارتباط مستقیم و قوی را با شدت انقباض عضلات چهار سر به خصوص در ابتدای فاز استانس از خود نشان داد. این ارتباط در طی مرحله انتقال از فاز استانس به سویینگ ضعیف بود، جایی که عضله راست رانی پیک دوم و کوچکی از فعالیت را بدون وجود هیچ رفلکسی نشان می‌داد. پیک فعالیت درشت نی قدامی به طور متوسط ms ٦۹ مقدم بر عضله چهار سر بود.

  نتیجه‌گیری: تقدم فعالیت درشت‌نی قدامی و حضور قوی رفلکس مورد نظر در طی مراحل ابتدایی فاز استانس می‌تواند دلالت بر اثر پیش خوراند آوران‌های حسی عضلات دورسی فلکسور به عضله چهار سر ران باشد. تحریک و فعال‌سازی این ارتباط عصبی می‌تواند در بهبود کنترل حرکتی عضلات چهار سر رانی به عنوان عضلات ضد جاذبه در بیمارانی که دچار اختلال راه رفتن می‌باشند کاربرد درمانی داشته باشد.

  واژه‌های کلیدی: عضله درشت‌نی قدامی، راه رفتن، رفلکس، عضلات چهار سر رانی

متن کامل [PDF 269 kb]   (3344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توانبخشي و فيزيوتراپي
دریافت: 1385/7/4 | انتشار: 1385/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb