جلد 12، شماره 2 - ( 1-1392 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 115-126 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nosratabadi M. Evalution of the Trend of Inequality in Food Costs of Kerman Province and Comparison with National Indices (1989-2005). JRUMS. 2013; 12 (2) :115-126
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1689-fa.html
نصرت‌آبادی مهدی. ارزیابی روند نابرابری در هزینه‌های تغذیه‌ای (کالاهای خوراکی) استان کرمان و مقایسه با شاخص‌های متناسب در سطح ملی: 1384-1368. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1392; 12 (2) :115-126

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1689-fa.html


چکیده:   (5487 مشاهده)

  زمینه و هدف: با توجه به اهمیت درآمد به عنوان یک تعیین‌کننده اجتماعی سلامت و نقش نابرابری در هزینه‌های کالاهای خوراکی بر سلامتی افراد و جامعه، این مطالعه با هدف بررسی تغییرات نابرابری در هزینه‌های کالاهای خوراکی استان کرمان در طی سال‌های 1384-1368 به تفکیک مناطق شهری و روستایی و مقایسه روند این نابرابری با مقادیر متناسب در سطح کشوری طراحی شده است.

  مواد و روش‌ها: در این پژوهش توصیفی، با استفاده از آمار هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران به اندازه‌گیری شاخص‌های نابرابری در هزینه‌های خوراکی (با استفاده از دو سنجه ضریب جینی و تایل ) در مناطق شهری و روستایی استان کرمان پرداخته و روند آن‌ها با شاخص‌های متناسب در سطح ملی مقایسه گردیده است. از آزمون برابری میانگین‌های دو جامعه و آزمون t برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد.

  یافته‌ها: میزان نابرابری در هزینه‌های خوراکی در بین خانوارهای شهری و روستایی استان کرمان طی دوره مورد بررسی یکسان بود (برای ضریب جینی 5/0= p و برای شاخص تایل 1= p )، تفاوت معنی‌داری بین توزیع هزینه‌های خوراکی در مناطق شهری استان کرمان با مناطق شهری کشور وجود نداشت و در مقایسه توزیع این هزینه‌ها بین مناطق روستایی استان با مناطق روستایی کشور تنها تفاوت معنی‌دار برای شاخص نابرابری تایل به دست آمد (04/0 = p ).

  نتیجه‌گیری: با توجه به بالا بودن شاخص‌ها در بعضی سال‌ها و نوسانات زیاد شاخص‌های نابرابری در هزینه‌های خوراکی مناطق شهری و روستایی استان کرمان، بایستی بهبود تغذیه و در نتیجه، سلامتی افراد و کاهش نابرابری‌ها در هزینه‌های تغذیه‌ای بین گروه‌های فقیر و غنی به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت و سیاست‌گذاران استان تبدیل شود.

  واژه‌های کلیدی: ضریب جینی ، شاخص تایل، نابرابری، هزینه‌های خوراکی

متن کامل [PDF 282 kb]   (935 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توانبخشي و فيزيوتراپي
دریافت: ۱۳۹۲/۱/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۱/۳۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb