جلد 13، شماره 2 - ( 3-1393 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 125-140 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amouoghli Tabrizi B, Mohajeri D. Preventive Effects of Green Tea Extract from Hepatic Steatosis in the Rats Fed with High Fat Diet. JRUMS. 2014; 13 (2) :125-140
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1834-fa.html
عمواوغلی تبریزی بهرام، مهاجری داریوش. مطالعه اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز از ابتلاء به استئاتوز کبد در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره پر چرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1393; 13 (2) :125-140

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1834-fa.html


استاديار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده:   (5420 مشاهده)

gte vml 1]> AWT IMAGEچکیده

زمینه و هدف: بیماری کبد چرب غیر الکلی، یکی از معمول‌ترین عوامل آسیب مزمن کبد در جهان می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز از ایجاد کبد چرب در اثر رژیم غذایی پرچرب در موش صحرایی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، موش‌های صحرایی نر ویستار به‌ طور تصادفی به گروه‌های آزمایشی شاهد سالم، تغذیه با جیره پرچرب، تغذیه با جیره پرچرب و درمان با کلوفیبرات، تغذیه با جیره پرچرب و تیمار با عصاره چای سبز تقسیم شدند. موش‌ها به مدت 6 هفته توسط رژیم غذایی پرچرب برای ایجاد کبد چرب و درمان با کلوفیبرات یا عصاره چای سبز جهت پیشگیری از کبد چرب، تیمار گردیدند. در پایان، تغییرات چربی سرم، شاخص‌های سرمی آسیب کبد و فعالیت آنتی‌اکسیداتیوی کبد بین گروه‌ها با تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی مورد مقایسه قرار گرفتند. آسیب‌شناسی کبد برای تأیید یافته‌های بیوشیمیایی انجام شد.

یافته‌ها: در موش‌هایی که با جیره پرچرب تغذیه شده بودند، هیپرتری‌گلیسریدمی و هیپرکلسترولمی ایجاد شد. در این موش‌ها افزایش سطح سرمی آنزیم‌های کبدی و کاهش معنی‌دار فعالیت آنتی‌اکسیدان‌ها و افزایش میزان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی بافت کبد دیده شد (001/0=p). تیمار با عصاره چای سبز به طور معنی‌داری مقادیر افزایش ‌یافته شاخص‌های آسیب کبد (023/0=p) و مالون‌دی‌آلدئید (032/0=p) را کاهش داد، همچنین، آنتی‌اکسیدان‌های کبد و لیپیدهای افزایش‌ یافته سرم را به حالت طبیعی برگرداند (028/0=p). آسیب‌شناسی کبد، تغییرات ناشی از جیره پرچرب و اثرات پیشگیرانه عصاره چای سبز را مورد تأیید قرار داد.

نتیجه‌گیری: تأثیر پیشگیرانه چای سبز از بروز کبد چرب در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب به خصوصیات آنتی‌اکسیدانی آن مربوط می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: جیره غذایی پرچرب، چای سبز، آنتی‌اکسیدان‌ها، کبد چرب

متن کامل [PDF 433 kb]   (1325 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (48 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۲۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb