چکیده
زمینه و هدف: نگرش فراگیران از محیط یاددهی- یادگیری، بر کسب مهارتها و ارتقاء عملکرد آنان در دوره تحصیلی و شرایط رضایتبخش حرفهای آنها بعد از اتمام تحصیل، از اهمیت ویژهای برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین پیشبینی نتایج یادگیری بر اساس تجربه دوره تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی در سال تحصیلی 1392-1391 انجام گرفت. تعداد 314 نفر به صورت سرشماری از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی و پیراپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انتخاب گردیدند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد تجربه دوره تحصیلی ( Course Experience Questionnaire ) بود. از این پرسشنامه، حیطههای تدریس خوب، اهداف روشن و استاندارد، ارزیابی مناسب و حجم کاری برای سنجش تجربه دوره تحصیلی و مهارتهای یادگیری مادامالعمر و رضایت از دوره برای سنجش نتایج یادگیری مورد استفاده قرار گرفت. برای پیشرفت تحصیلی، معدل کل ترمهای قبل دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمونهای تی مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه) انجام گردید.
یافتهها: در این مطالعه، متغیرهای تدریس خوب، اهداف روشن و جنس، 31% از واریانس متغیر مهارتهای یادگیری مادامالعمر را پیشبینی کردند. متغیرهای تدریس خوب، اهداف روشن و استاندارد، حجمکاری و ارزیابی مناسب پیشبینی کننده رضایت از دوره، و متغیرهای جنس، رشته تحصیلی و اهداف روشن، پیشبینی کننده معدل کل بودند (05/0 (p< .
نتیجه گیری: یافتههای این مطالعه ضرورت توجه اساتید به ارائه تدریس خوب، تحت عنوان قویترین پیشبینیکننده مهارتهای یادگیری مادامالعمر و رضایت از دوره را نشان میدهند. مسؤلین مربوطه بایستی بتوانند با مداخلات لازم آموزشی، زمینه ارتقاء شاخصهای مذکور را در دوره تحصیلی و بعد از آن فراهم نمایند.
واژههای کلیدی : نتایج یادگیری، تجربه دوره تحصیلی، پیشبینی، دانشجویان
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |