جلد 5، شماره 3 - ( 9-1385 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 181-186 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saffari M, Taghizadeh M, Pourbabaee M. Study of the Effects of Different Kinds of Honeys on the Growth of Standard Strain of Pseudomonas aeroginosa (in vitro). JRUMS. 2006; 5 (3) :181-186
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-194-fa.html
صفاری محمود، تقی‌زاده محسن، پوربابایی محمد. مطالعه اثر انواع مختلف عسل بر رشد سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا در شرایط برون‌تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1385; 5 (3) :181-186

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-194-fa.html


چکیده:   (10215 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeroginosa) یک باسیل گرم منفی است که به صورت فلور طبیعی در دستگاه گوارش و پوست یافت می‌شود. این باکتری در ایجاد عفونت‌های فرصت‌طلب در سوختگی‌ها و زخم‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به مقاومت این باکتری به طیف وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها، یافتن مواد جایگزین بدون عوارض مانند عسل توسط بعضی از متخصصین توصیه شده است. با توجه به خواص ضد‌میکروبی عسل‌های مختلف بر آن شدیم تا در این مطالعه اثر این ماده را در منطقه کاشان روی باکتری فوق مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم. مواد و روش‌ها: این مطالعه با روش آزمایشگاهی انجام شد. از 15 نمونه عسل تهیه شده، 8 نمونه عسل انتخاب و پس از انجام آزمایشات شیمیایی، مقدار قندهای احیاء کننده، آنزیم دیاستاز و مقدار قند ساکارز آن‌ها تعیین گردید. به این ترتیب 6 نمونه عسل طبیعی و دو نمونه عسل غیرطبیعی و یک نمونه عسل ساختگی از شکر جهت کنترل انتخاب گردیدند. پس از تهیه رقت‌های 5،10، 15، 20، 25، 30% از هریک از نمونه‌ها در محیط مولرهینتون (V/V)، سوش استاندارد (27853=ATCC) سودوموناس آئروژینوزا روی محیط‌های فوق کشت و نتایج ارزیابی گردید. دو نمونه عسل طبیعی نیز بعد از حرارت دادن با رقت‌های فوق، مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که عسل طبیعی دارای سطح آنزیم استاندارد از رقت 10% به بالا روی رشد باکتری مؤثر بوده و از رقت 20% به بالا کاملاً مانع رشد باکتری شد در حالی که عسل‌های طبیعی فاقد آنزیم دیاستاز اثرات ضد میکروبی کمتری داشتند. عسل‌های غیرطبیعی هیچ‌گونه اثر ضدمیکروبی نداشتند. نتایج نشان داد که حرارت دادن باعث کاهش خاصیت ضدمیکروبی عسل می‌شود. نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که عسل‌های طبیعی دارای اثرات ضد‌میکروبی روی سودوموناس آئروژینوزا هستند و با توجه به مقاومت این باکتری نسبت به طیف وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها، به عنوان یک جایگزین با پایش کامل عفونت و انجام تحقیقات درون‌تنی بیشتر، می‌تواند مورد نظر قرار گیرد. واژ‌ه‌های کلیدی: دیاستاز، زخم، سوختگی، سودوموناس آئروژینوزا، عسل
متن کامل [PDF 218 kb]   (1548 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۸۵/۱۰/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb