جلد 12، شماره 10 - ( 9-1392 )                   جلد 12 شماره 10 صفحات 793-806 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemian E, Dorosti- Motlagh A, Sotoudeh G, Eshraghian M, Ansary S. Nutritional Status of Women with Gestational Hypertension Compared to Normal Pregnant Women. JRUMS. 2013; 12 (10) :793-806
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2025-fa.html
کاظمیان الهام، درستی‌مطلق احمدرضا، ستوده گیتی، اشراقیان محمدرضا، انصاری سمانه. مقایسه وضعیت تغذیه زنان باردار مبتلا به پرفشاری خون با زنان باردار سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1392; 12 (10) :793-806

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-2025-fa.html


چکیده:   (5025 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: در تعدادی از مطالعات گذشته بر نقش تغذیه در ابتلا به پرفشاری خون بارداری اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه دریافت انرژی و مواد مغذی دریافتی در زنان مبتلا به پرفشاری خون بارداری با زنان باردار سالم بود.

  مواد و روش‌ها: بررسی حاضر یک مطالعه مورد شاهدی بود که بر روی 113 فرد مبتلا به پرفشاری خون بارداری و 150 فرد باردار سالم در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران در سال‌های90-1389 انجام گرفت. پرسش‌نامه عمومی برای کلیه افراد تکمیل گردید و از پرسش‌نامه بسامد خوراک نیمه‌ کمی برای بررسی رژیم غذایی افراد استفاده شد. برای مقایسه متغیرهای کیفی و متغیرهای کمی به ترتیب از آزمون مجذور کای و t مستقل استفاده گردید. در انتها آزمون رگرسیون لجستیک جهت بررسی ارتباط دریافت انرژی و مواد مغذی با ابتلا به پرفشاری خون بارداری مورد استفاده قرار گرفت.

  یافته‌ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش دریافت انرژی (59/1-19/1 : CI 95% 38/1= OR )، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (71/1-06/1 : CI 95% 35/1= OR ) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (64/1-01/1 : CI %95 28/1= OR ) و کاهش دریافت ویتامین C (94/0-82/0 : CI %95 88/0= OR )، پتاسیم (71/0-29/0 : CI 95% 45/0= OR ) و منیزیم (84/0-49/0 : CI %95 64/0= OR ) خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری افزایش می‌یابد.

  نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه فوق نشان می‌دهد که افزایش در دریافت انرژی، اسیدهای چرب تک غیراشباع و اسیدهای چرب چند غیراشباع و کاهش در دریافت ویتامین C ، پتاسیم و منیزیم باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری می‌شود.

  واژه‌های کلیدی: پرفشاری خون بارداری، وضعیت تغذیه، زنان

متن کامل [PDF 244 kb]   (1158 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (92 مشاهده)  
نوع مطالعه: توصيفي | موضوع مقاله: روانپزشكي
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb